Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiai „Elija“ plėtotojai nepavyko iš valstybės prisiteisti 8,7 mln. eurų

Bankrutavusiai buvusio Šventosios komplekso „Elija“ plėtotojai bendrovei „Baltijos pirkliai“ nepavyko iš valstybės prisiteisti 8,7 mln. eurų žalos.
Kompleksas „Elija“ Šventojoje
Kompleksas „Elija“ Šventojoje / „Ober-Haus“ nuotr.
Temos: 1 Šventoji

Klaipėdos apygardos teismas atmetė įmonės ieškinį. Sprendimą dar galima skųsti per 30 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Prokuroras turėjo pagrindą kreiptis į teismą gavęs pranešimus apie pažeidimus ir manydamas, kad yra pažeidžiamas viešasis interesas, todėl bendrovės argumentai, kad prokuroras visiškai nepagrįstai kreipėsi į teismą, atmestini. Nors teismai ir atmetė prokuratūros prašymą, nėra pagrindo daryti išvados, kad ji buvo pareiškusi akivaizdžiai nesąžiningą ieškinį“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat vertino, kad prokurorų veiksmai nenulėmė įmonės finansinių sunkumų.

„Vertinant prokuroro veiksmų neteisėtumą dėl taikytų laikinųjų apsaugos priemonių, pažymėtina, kad jos galiojo labai trumpai, taip pat „Baltijos pirkliams“ nebuvo draudžiama disponuoti turtu, sudaryti pardavimo sandorių, vystyti projektą“, – rašoma teismo nutartyje.

Pasak bendrovės interesams atstovaujančio advokatų kontoros „Cobalt“ vadovaujančio teisininko Mariaus Intos, „Baltijos pirkliai“ planuoja sprendimą skųsti.

„Nuo pradžių supratome, kad bylinėtis prieš valstybę nebus lengva. Kita vertus, matome, kad teismo argumentai nėra pagrįsti. Akivaizdu, kad jis neanalizavo žalos dydžio ir jos apskaičiavimo, nevertino aplinkybių, dėl kokių priežasčių ji susidarė“, – atsiųstame komentare teigė jis.

Teisme „Baltijos pirkliai“ siekė prisiteisti iš valstybės 8,7 mln. eurų žalos ir 5 proc. dydžio metines palūkanas. Įmonės teigimu, dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios neigiamos informacijos apie projektą ir plėtotoją, sumenko susidomėjimas parduodamu turtu. Įmonei patyrus finansinių sunkumų, o vėliau iškėlus bankroto bylą, turtas buvo parduotas už mažesnę kainą.

Metų pradžioje į teismą kreipėsi ir „Elijos“ plėtotojas verslininkas Vaidas Šimaitis bei jo motina Regina Šimaitienė – jie iš valstybės siekia prisiteisti daugiau nei 24,72 mln. eurų žalos.

„Baltijos pirkliai“ nuo 2006 metų Šventosios kurorte statė 29 mln. eurų vertės viešbučio bei apartamentų kompleksą, taip pat planavo statyti 45 mln. eurų vertės vandens pramogų parką su konferencijų centru.

Prokurorai dėl statybų teisėtumo 2008 metais buvo kreipęsi į teismą, tačiau 2014 metais teismai nusprendė, jog kompleksas pastatytas teisėtai. Tais pačiais metais „Baltijos pirkliams“ iškelta bankroto byla.

2016 metais penkis neįrengtus daugiabučius varžytinėse 3,63 mln. eurų iš bankroto administratoriaus įsigijo bendrovė „Naujoji Elija“, kuri į projekto užbaigimą planuoja investuoti 10 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius