Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusioje „Velgos“ teritorijoje statys „Akropolį“, biurus ir butus

Netoli Vingio parko esančios buvusios gamyklos „Velga“ teritorijos (14 ha) laukia grandiozinis atnaujinimas. Šiame sklype nekilnojamojo turto projektų plėtros įmonė „Akropolis Group“ ir nekilnojamo turto plėtotojas „M.M.M. projektai“ planuoja pastatyti naujų statinių kompleksą, apimsiantį prekybos centrą, butus bei administracines patalpas. Penktadienį susitikimo su vystytojais metu Vilniaus savivaldybėje pristatyta projekto koncepcija. 
„Velgos“ gamyklos teritorija
„Velgos“ gamyklos teritorija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pranešime spaudai aiškina, kad „pavyko sumažinti ambiciją kiekybei, sumažinant pradinį prekybos centro plotą, ir daugiau orientuotis į kokybę“.

„Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas aiškina, kad šioje apleistoje teritorijoje numato vystyti multifunkcį kultūros, laisvalaikio, prekybos ir verslo kompleksą „Akropolis“, bendrovė „M.M.M. Projektai“ planuoja statyti gyvenamųjų namų kompleksą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Būsimojo Vingio tilto per Nerį vieta ir „Velgos“ gamyklos teritorija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Būsimojo Vingio tilto per Nerį vieta ir „Velgos“ gamyklos teritorija

„Artimiausiu metu ketiname viešai pristatyti teritorijos konversijos, „Akropolio“ ir susijusios transporto bei kitos infrastruktūros statybos projektus, aktyviai bendradarbiauti ir tartis su Vilniaus gyventojų bendruomene“, – teigia „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

15min primena, kad verslininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojama bendrovė „M.M.M. projektai“ Geležinio vilko gatvėje Vilniuje, prie Vingio parko, už 112 mln. eurų planuoja statyti 700 butų kvartalą ir komercinius pastatus.

Planuojama, kad buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijoje palei Nerį ir šalia Vingio parko įsikursiantis kvartalas „Vingio parkas“ bus pradėtas statyti 2020 metais. Pirmojo iš keturių etapų pabaiga numatoma 2021 metų pabaigoje, pranešė įmonė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Velgos“ gamyklos teritorija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Velgos“ gamyklos teritorija

Teigiama, kad susitikime aptarti ir su komplekso atsiradimu susiję infrastruktūriniai pokyčiai. Reikalingi eismo pakeitimai, kurie užtikrins nepertraukiamą eismą Geležinio vilko gatve, įrengiant reikiamą įvažiavimų į teritoriją iš aplinkinių gatvių tinklo kiekį, sudarant sąlygas į planuojamą objektą atvykti ir viešuoju transportu.

Komplekso projekto rengėjai ieškos sprendinių, kaip užtikrinti patogų ir saugų pėsčiųjų bei dviratininkų susisiekimą tarp Vingio parko ir Naujamiesčio, įrengiant pėsčiųjų ir dviratininkų viaduką per Geležinio vilko gatvę, taip pat numatant kokybišką pėsčiųjų ir dviratininkų patekimą į parką nuo Gerosios Vilties gatvės.

Taip pat komplekso teritorija turėtų būti pritaikyta gyventojų rekreacijos reikmėms, sukuriant ir žaliąsias erdves, pasodinant numatytą želdynų kiekį. Turi būti didelis dėmesys ir Neries upės krantinei. Išsakytas miesto lūkestis, kad ties objektu turėtų būti sutvarkyta Neries krantinė, kuri turi darniai susisieti su Vingio parko takų sistema ir planuojamu Užvingio tiltu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius