Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusioje „Vilniaus tauro“ teritorijoje – gyvenamieji namai, viešbutis, SPA centras

Dalį buvusios „Vilniaus tauro“ alaus daryklos teritorijoje Vilniaus centre esančių pastatų įsigijo Tauragės verslininko Antano Stankaus valdoma nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Taurapolis“. Čia ji ketina statyti biurus bei apartamentus, kultūrinio paveldo pastatai bus atnaujinti, o XIX amžiaus daryklos pastatuose galėtų įsikurti viešbutis ir SPA centras.
Gamykla „Vilniaus Tauras“
Gamykla „Vilniaus Tauras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak „Taurapolio“ vadovo Lino Stankaus, bendrovė už neskelbiamą sumą iš Norvegijos kapitalo įmonės „Aludarių Development“ įsigijo 7 tūkst. kv. metrų ploto pastatus su 62 arų sklypu. L.Stankaus teigimu, pirmiausia planuojama skelbti projektavimo konkursą, o plėtrą viliamasi pradėti 2017 metų pabaigoje.

„Pradėsime nuo projektavimo. Gali būti, kad skelbsime projektavimo konkursą, formuluosime užduotį ir projektuosime, tada viskas ir detalizuosis, taip pat nustatysime, ką galima daryti teritorijoje ir ko ne. Dar svarstome, ar konkursas bus visai teritorijai bendrai, ar jos dalims. Kiek investuosime taip pat kol kas neaišku, nes kai suprojektuosime, tada ir bus paskaičiuota sąmata“, – BNS teigė L.Stankus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gamykla „Vilniaus Tauras“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gamykla „Vilniaus Tauras“

Anot jo, investicijų į projektą Vilniuje nuspręsta imtis baigus vieną iš šeimos valdomo Tauragės industrinio parko plėtros etapą.

„Parkas puikiai veikia, šiuo metu išnuomota 100 proc. patalpų ir rengiamės plėstis. Dabar yra tam tikras laikotarpis, kol nauji investuotojai ateina ir esami planuoja plėstis, tad turime laiko investuoti Vilniuje“, – sakė jis.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“ gruodį patvirtino su „Aludarių Development“ besideranti dėl kitos alaus daryklos teritorijos dalies įsigijimo. Įmonė ketino čia statyti daugiabučius.

2007 metais Norvegijos nekilnojamojo turto investicijų kompanija „Verdispar“ už neskelbiamą sumą iš alaus gamintojos „Kalnapilio-Tauro grupė“ įsigijo pastatų kompleksą beveik su 2 ha ploto teritorija. Neoficialiai skelbta, kad sandorio vertė galėjo siekti 26 mln. eurų.

Prieš krizę planuota, kad teritorijoje iškils viešbutis su komercinėmis patalpomis biurams ir restoranams, o rūsiuose įsikurs SPA kompleksas. Kiti ant šlaito stovintys pastatai – planuoti gyvenamosios paskirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius