-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Citus“ paskelbtame architektūriniame konkurse pateikti 26 pasiūlymai

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Citus“ ir Lietuvos architektų sąjungos (LAS) paskelbtam architektūrinio projekto konkursui pateikti 26 pasiūlymai. Teigiama, kad tai vienas didžiausio susidomėjimo sulaukusių konkursų LAS istorijoje. Iš viso konkurse sudalyvauti panoro 50 projektavimo įmonių ir individualių architektų.
Architektūrinio konkurso pasiūlymai
Architektūrinio konkurso pasiūlymai

„Anksčiau užsakovai dažniau rinkdavosi užsakomąjį konkurso modelį, su kviestiniais dalyviais. Savaime suprantama, tokiame konkurse sulaukiamas ribotas idėjų skaičius, taip pat nesuteikiama galimybė dalyvauti didesniam architektų ratui“, – pranešime spaudai cituojama LAS pirmininkė Rūta Leitanaitė.

R.Leitanaitė teigė, kad vidutiniškai LAS per metus suorganizuoja 4–8 konkursus, juose sulaukiama po 15–25 pasiūlymų – paprastai juos pateikia ne daugiau nei pusė užsiregistravusių dalyvių.

Konkursiniai darbai eksponuojami LAS patalpose Kalvarijų gatvėje.

Vasario 19 dieną numatytas viešas darbų aptarimas su visuomene, o vertinimo komisija pasiūlymus vertins vasario 21–28 dienomis. Nugalėtojus ketinama paskelbti kovo 3 dieną.

„Citus“ nuotr./„Citus“ skelbia architektūrinį konkursą naujam biurų pastatui Žvėryne
„Citus“ nuotr./„Citus“ skelbia architektūrinį konkursą naujam biurų pastatui Žvėryne

Konkursui pateiktus pasiūlymus vertins 7 narių komisija: trys iš jų skirti užsakovo, likę keturi – Architektų sąjungos. Komisijai pirmininkaus „Citus“ direktorius Mindaugas Vanagas, taip pat Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) direktorius Mindaugas Statulevičius, Žvėryno bendruomenės atstovė Jūratė Markevičienė, taip pat Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis, ICOMOS Lietuvos Nacionalinio Komiteto vadovė, architektė Marija Nemunienė bei architektai Leonardas Vaitys ir Gintaras Prikockis. Kaip konkurso darbai atitinka tvarumo kriterijų, peržiūrės recenzentas bendrovė „Vesta Consulting“ ekspertas Eugenijus Šapel.

15min skelbė, kad „Citus“ lapkričio pabaigoje paskelbė architektūrinio projekto konkursą planuojamam biurų pastatui Žvėryne, Vilniuje. Apie 2,5 tūkst. kv. m ploto, 4 aukštų pastatas turės būti A++ energinės klasės. Statybos darbus numatoma pradėti kitų metų IV ketvirtį, o pabaigti 2019 metų pabaigoje. Investicijos į projektą turėtų siekti 4 mln. eurų.

Konkurso prizinį fondą sudarys 20 tūkst. eurų: pirmą vietą užsėmusiems architektams bus skirta 10 tūkst. eurų, antros ir trečiosios vietos laimėtojams – atitinkamai 5 tūkst. ir 3 tūkst. eurų piniginiai prizai. Taip pat bus skirtas specialus 2 tūkst. eurų prizas už tvarumą ir „Žaliųjų pastatų“ idėjas, rašoma pranešime spaudai..

Projektas bus vystomas Žvėryno mikrorajone, 0,1253 ha ploto komercinės paskirties sklype, prie „vartų“ į Žvėryną – Sėlių ir Kęstučio gatvių sankryžos.

Planuojama, kad verslo centras užims apie 2,5 tūkst. kv. m, bus iki 4 aukštų, ketvirtadalį sklypo ploto užims želdiniai. Projekte turi būti numatytos požeminė ir antžeminė automobilių parkavimo aikštelės. Didžiąją dalį patalpų ketinama nuomoti, likusioje dalyje įsikurs pagrindinis „Citus“ biuras.

Projektas turi tenkinti tokių standartų, kaip LEED, WELL Building Standard (WELL) ar panašių, reikalavimus, racionalumo principus.

Visi konkursui pateikti pasiūlymai patalpinti LAS interneto svetainėje, adresu http://www.architektusajunga.lt/konkursai/pastato-seliu-g-48-konkurso-darbai/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius