-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė galutinai atsiskaitė už sklypą – gyvens šalia miško

Dalia Grybauskaitė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė už sklypą Bajoruose praėjusių metų pabaigoje sumokėjusi likusią 65 tūkst. eurų sumą.
Dalia Grybauskaitė įsigijo sklypą Bajoruose
Dalia Grybauskaitė įsigijo sklypą Bajoruose / 15min nuotr.

Privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad 2017 metų gruodžio 12 dieną sudaryta sutartis, kuria bendrovei „Apyvarta“ sumokėta galutinė suma už namų valdos sklypą su miško dalimi – 65 tūkst. eurų.

Prezidentė 2016 metais jau sumokėjo avansą už šį sklypą – 10,5 tūkst. eurų, todėl bendra kaina – 75,5 tūkst. eurų.

Kokio ploto sklypą įsigijo D.Grybauskaitė, deklaracijoje nerašoma.

„Prezidentės sprendimas nesikeičia – pasibaigus kadencijai ji išsikels iš Turniškių rezidencijos. Prezidentė įsigijo sklypą „Bajorų parko“ projekte – sandoris deklaruotas įstatymų nustatyta tvarka“, – 15min informavo Prezidentės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bajorų parkas, kur Dalia Grybauskaitė ketina įsigyti sklypą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bajorų parkas, kur Dalia Grybauskaitė ketina įsigyti sklypą

„Bajorų parko“ projektas vykdomas trimis etapais, jų metu iš viso bus parduodama 60 namų valdos sklypų. Jų plotai siekia maždaug nuo 10 iki daugiau nei 18 arų. Į sklypo kainą įskaičiuotos komunikacijos – elektra, dujos, šviesolaidis ir nutiesti keliai, privažiavimai. ​Įsigijus sklypą, besiribojantį su mišku, priklausys dar ir dalis miško.

Įmonės projektų vadovas Robertas Aleksa 15min teigė, kad šiuo metu projekte parduota apie 50 proc. sklypų.

„Tie etapai yra sudalinti geografiškai, o ne kaip nors nuosekliai vystomi. Sklypai parduodami visų trijų etapų teritorijoje. Pradėti kelio asfaltavimo darbai, skalda jau supilta. Dėl žiemos ir oro sąlygų asfaltas nebuvo užklotas, tai padarysime atšilus orams. Jau pravestos dujos, elektra ir šviesolaidis. O nuotekų sistemą ir vandentiekį žmonės patys projektuojasi“, – sakė pašnekovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bajorų parkas, kur Dalia Grybauskaitė įsigijo sklypą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bajorų parkas, kur Dalia Grybauskaitė įsigijo sklypą

Teritorijoje galima rinktis sklypus tiek pamiškėje, tiek lygumoje, tiek ant kalvos. Pasak R.Aleksos, žmonės perka įvairius sklypus. Pavyzdžiui, projekto svetainėje skelbiama, kad visi sklypai lygumoje yra parduoti.

„Kiek žmonių, tiek nuomonių. Labai individualiai, nėra taip, kad labiau ten arba ten. Visose vietose yra parduotų sklypų ir nėra, ką būtų galima išskirti. Miškas žmonėms įdomus, nes tiesiai iš savo sklypo galima išeiti į mišką. Tas suteikia šiam projektui išskirtinumo“, – kalbėjo jis.

Įmonės projektų vadovas sakė, kad prezidentės kaimynystė didelės įtakos pardavimui nepadarė.

„Kažko išskirti negalėčiau. Aišku, žmonės šneka“, – 15min komentavo jis.

Nekilnojamojo turto „Inreal“ Tarpininkavimo departamento Komercinio NT grupės vadovas 15min sakė, kad „Bajorų kalvose“ žemės kaina svyruoja nuo 2,6 iki 6,6 tūkstančio eurų už arą.

„Kainų skirtumą veikia tai, jog dalis sklypų yra su komunikacijomis, kita dalis – be. Kita vertus, ir 6,6 tūkst. eurų už arą su komunikacijomis šiame rajone – nedidelė kaina. Sklypai Bajoruose, arčiau centro, kainuoja du ir daugiau kartų brangiau. Sklypų Bajoruose pirkėjai – žmonės, statantys individualius namus sau“, – teigė jis.

Projekto internetinėje svetainėje nurodoma, kad maždaug 75 tūkst. eurų galima sumokėti už 15–20 arų sklypą. Nepriklausomo nekilnojamojo turto analitiko Arnoldo Antanavičiaus teigimu, 3,5–4,5 tūkst. eurų už arą namų valdos sklype su visa infrastruktūra – atitinka rinkos kainą tokiai vietai.

„Pavyzdžiui, Kalnėnuose už panašų sklypą greičiausiai tektų sumokėti kone dvigubai daugiau, nes ten aro kaina nesunkiai siektų 7–9 tūkst. eurų už arą. Tai prezidentės pirkinio negalėčiau vadinti prabangiu, nors suma atrodo gana nemaža. Visgi, individualių namų segmente toks pirkinys yra arčiau ekonominio varianto“, – įvertino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius