Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalios Grybauskaitės namo kaina sparčiai kyla

Prezidentė Dalia Grybauskaitė papildė privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė papildomus sandorius, susijusius su jos namo statyba.
Projektuojamas Prezidentės namas Bajoruose
Projektuojamas Prezidentės namas Bajoruose / „Metro architektūra“ ir 15min nuotr.

Apie tai pranešė portalas Delfi.lt.

Anksčiau skelbta, kad už sklypą ir statomą namą Bajoruose, kur prezidentė persikels gyventi pasibaigus kadencijai, sumokės bent 128 tūkst. eurų. Dabar ši suma pakilo iki 366 tūkst. eurų, – už tokią sumą sudaryta sandorių.

Privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad su bendrove „Cezis“ prezidentė sudarė 72,4 tūkst. eurų sandorį, kuriuo pirko statybines medžiagas ir paslaugas. Tą patį prezidentė už 75 tūkst. eurų pirks iš „Baltic Construction Group“.

Anksčiau D.Grybauskaitė interesų deklaracijoje buvo nurodžiusi, kad pirks statybines medžiagas ir paslaugas iš bendrovių „Mūro ekspertai“ (už beveik 54 tūkst. eurų) ir „Alvas“ (89,2 tūkst. eurų).

Sausio pradžioje D.Grybauskaitė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė už sklypą Bajoruose praėjusių metų pabaigoje sumokėjusi likusią 65 tūkst. eurų sumą. Taigi, sklypo su miško dalimi kaina – 75,5 tūkst. eurų. D.Grybauskaitės sklypo plotas – 25 arai.

Statinio projekte nurodoma, kad namo bendras plotas sieks beveik 322 kv. metrus.

Sausį 15min kalbintas architektas teigė, kad statybos kaina turėtų siekti apie 1,1–1,2 tūkst. eurų už kv. metrą. Tai reiškia, kad prezidentei namo statybos galėtų atsieiti nuo 350 iki 390 tūkst. eurų.

Sausio pabaigoje paaiškėjo, kaip atrodys D.Grybauskaitės namas, kuriame ji gyvens pasibaigus kadencijai.

Namo projektą rengė architektai iš studijos „Metro architektūra“. Tuomet teigta, kad 25,4 arų sklype turėtų iškilti 300–350 kv. metrų, 5 kambarių namas. Numatomas sklypo užstatymo plotas iki 500 kv. metrų. Greta namo svarstoma statyti būdelę apsaugai.

„Bajorų parko“ projektas vykdomas trimis etapais, jų metu iš viso bus parduodama 60 namų valdos sklypų. Jų plotai siekia maždaug nuo 10 iki daugiau nei 18 arų. Į sklypo kainą įskaičiuotos komunikacijos – elektra, dujos, šviesolaidis ir nutiesti keliai, privažiavimai. ​Įsigijus sklypą, besiribojantį su mišku, priklausys dar ir dalis miško.

Prezidentė D.Grybauskaitė vadovauja šaliai nuo 2009-ųjų. Antroji jos kadencija baigsis 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius