Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Jasaitis: „Radisson“ projektą Nidoje stabdo pinigų kranelį užsukę bankai

Prabangaus „Radisson Blu Hotel & SPA Nida Marina“ viešbučio projektą stabdo paskolų kraną užsukę Lietuvoje veikiantys bankai, 15min sakė Neringos meras Darius Jasaitis. Tokią informaciją jam perdavė į susitikimą pirmadienį atvykęs projektą planuojančios įmonės „Marina Nida“ valdybos narys Gintautas Bertašius.
Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu
Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu / „Kančo studija“

Nors statybos kol kas dar nepradėtos, tačiau santykiai su viešbučių tinklu nenutrūkę. D.Jasaitį G.Bertašius informavo, kad projektas yra pilnai suderintas su „Radisson“.

„Projektas suderintas iki smulkmenų su „Radisson“: vidus, išplanavimas, net kur peilis ir šakutė restorane turi būti padėta. Parašai sudėti“, – pirmadienį telefonu 15min sakė Neringos meras.

Faktą, kad sandoris nėra nutrūkęs, anksčiau 15min patvirtino ir viešbučio operatorius „Radisson Hotel Group“.

„Susitarimas pasirašytas ir dar vis galioja“, – 15min raštu atsakė Alexandra Lilja Lindvik, „Radisson Hotel Group“ atstovė Vakarų, Rytų Europai, Rusijai ir Turkijai.

S.Vaišvilaitės nuotr./Neringos meras Darius Jasaitis pristatė tolimesnius tarptautinio keleivinio Nidos uosto tvarkybos darbus.
S.Vaišvilaitės nuotr./Neringos meras Darius Jasaitis pristatė tolimesnius tarptautinio keleivinio Nidos uosto tvarkybos darbus.

Tačiau, regis, projektą vienoje gražiausių Lietuvos vietų stabdo šalyje veikiantys bankai, kurie atsisako suteikti paskolą.

„Marina Nida“ jau metus ieško paskolos. Lietuvos bankai viešbučiams nebeduoda visiškai paskolų. Duoda tik Vilniuje ir Kaune, jų žodžiais. Tai bankai pristatė visų kurortinių miestų merams, o investuotojams be banko nepavyksta pastatyti. Bet jie intensyviai dirba ir ieško finansavimo tam objektui“, – 15min sakė D.Jasaitis.

„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu
„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu

Primename, kad nekilnojamojo turto bendrovė „Marina Nida“ 2016 metų spalį pranešė pasirašiusi prekės ženklo „Radisson Blu“ viešbučio valdymo sutartį su tarptautine bendrove „Carlson Rezidor Hotel Group“ (dabar „Radisson Hotel Group“).

Sklypą „Marina Nida“ įsigijo dar 2006 metų gegužę, tačiau viešbutis pradėtas projektuoti maždaug 2014-aisiais. 2016 metų spalį teigta, kad artimiausiu metu planuota baigti projektavimo darbus, gauti statybos leidimą, o statybas pradėti po metų, tačiau iki šiol savivaldybei nėra pateikti net projektiniai pasiūlymai.

Iš projekto 2017 metais pasitraukė prabangaus viešbučio viziją pristatinėjęs žinomas futbolininkas Tomas Danilevičius.

Plačiau skaitykite: Prabangiausias Nidos projektas įstrigo? Meras užsimena apie „blogą gruntą“

„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu
„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu

Apie 9 tūkst. kv. m ploto viešbutyje ketinama įrengti 90–100 kambarių. Tada teigta, kad investicijos į šį projektą sieks apie 20 mln. eurų.

Viešbutį projektuoja „Kančo studija“.

VIDEO: Pažvelkite, kaip turėtų atrodyti vietoje apleistų žvejų sandėlių planuojamas viešbutis

Iš viso suplanuoti trys viešbučio korpusai su konferencijų centru, restoranu, lauko amfiteatru, skirtu šventėms, renginiams ir koncertams.

Tarp viešbučio korpusų suprojektuotas komercinis pasažas, prasidedantis ties Nidos centru ir vedantis Marių link, atveriantis vaizdą į tyvuliuojančias marias ir uostą.

Prieš pagrindinį įėjimą į viešbutį ketinama dar įrengti skverą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius