Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Libeskindo projektuojamo dangoraižio teritorijoje atliekami archeologiniai tyrinėjimai

Vilniuje, dešiniajame Neries krante, greta Baltojo tilto, kur suplanuotas statyti Danielio Libeskindo kompleksas „k18B“, nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Lords LB Asset Management“ antrinė bendrovė „Investmira“ atlieka archeologinius tyrinėjimus. Jie turėtų būti baigti rugsėjį. Kas buvo atrasta ir kokią įtaką tai turės projektui, turėtų paaiškėti spalį.
Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr.
Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Detaliųjų archeologinių tyrimų pabaiga „k18B“ sklype yra numatyta šių metų spalio mėnesį. Plačiau pakomentuoti tyrimų rezultatus galėsime tuomet, kai gausime oficialią ataskaitą“, – 15min teigė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

15min skelbė, kad iki 2020 metų dešiniajame Neries krante, Konstitucijos prospekte, bus statomas žymaus architekto Danielio Libeskindo vadovaujamos kompanijos „Studio Libeskind“ projektuotas biurų ir viešbučio pastatas pavadinimu „k18B“.

Apie 19 tūkst. kv. m ploto pastate dirbs per tūkstantį žmonių, taip pat jame veiks 300 kambarių 4 žvaigždučių viešbutis „Radisson Red“. Į komplekso statybas ketinama investuoti daugiau nei 50 mln. eurų, iš kurių 2 mln. eurų planuojama skirti investicijoms į viešąją erdvę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr.

Primename, kad 2016 metų pavasarį D.Libeskindo architektų pasiūlytas ir konkursą laimėjęs pastatas buvo 18 aukštų, tačiau atnaujintuose priešprojektiniuose siūlymuose skelbiama, kad teritorijoje planuojama statyti dviejų pastatų – 6 ir 21 aukšto – kompleksą.

Birželio pabaigoje Vilniaus miesto taryba projektui suteikė išimtinę teisę statyti aukštesnį nei 9 aukštų pastatą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Archeologiniai kasinėjimai Konstitucijos pr.

Nors ir gavę Tarybos pritarimą, vystytojai „k18B“ projektą dar turės derinti su paveldosaugininkais, visuomene, bus diskutuojama dėl jo galutinio įvaizdžio bei aukštingumo. Taip pat galutinį pastato projektą dar kartą turės patvirtinti sostinės Taryba.

„Kadangi tai labai svarbus projektas miesto savitumo formavimo prasme ir turės didelę įtaką miesto centrinės dalies įvaizdžiui, detaliojo plano sprendiniai, prieš juos teikiant tvirtinti savivaldybės administracijos direktoriui, bus dar kartą pristatyti Tarybai. Tada matysime galutinį variantą, kuris bus aptartas su Kultūros paveldo institucijomis, pristatytas visuomenei, ir galėsime pamatyti paskutinius sprendinius. Taryba galės dar kartą dėl jų pasisakyti“, – birželio pabaigoje sakė Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Projektą įgyvendina „Lords LB Special Fund“ antrinė bendrovė „Investmira“. „Lords LB Asset Management“ akcininkai yra Mindaugas Marcinkevičius, Andrius Stonkus ir Antanas Vainauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius