Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

DLC už 1,4 mln. eurų įsigijo nuomotas patalpas iš „NT valdų“

Valstybės valdomo energetikos holdingo „Ignitis grupė“ ir elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ valdoma bendrovė Duomenų logistikos centras (DLC) už 1,368 mln. eurų įsigijo nuomotą pastatų kompleksą Trakų Vokėje iš kitos „Ignitis grupės“ įmonės „NT valdos“.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak „Ignitis grupės“ ryšių su visuomene vadovo Artūro Ketleriaus, pastatų komplekse patalpas nuomojasi ir kitos įmonės, bet patį didžiausią plotą nuomojosi DLC. Ji valdo duomenų centrą „DataINN“, kurio projektui ir veikiančiai infrastruktūrai „Uptime Institute“ suteiktas „Tier III“ patikimumo lygio sertifikatas.

„Būtent dėl šiame komplekse esančio vieno pagrindinių DLC duomenų centrų, siekiant tolimesnės DLC tvarios veiklos užtikrinimo ir potencialios plėtros buvo nuspręsta įsigyti šį kompleksą“, – BNS sakė A.Ketlerius.

DLC paslaugomis naudojasi bankai, ryšių operatoriai, didieji interneto paslaugų, debesų kompiuterijos paslaugų teikėjai.

Anksčiau birželį skelbta, jog „Ignitis grupė“ ir „Litgrid“ už 10,1 mln. eurų parduoda DLC Šveicarijos nepriklausomos turto valdymo įmonės „Quaero Capital“ valdomam infrastruktūros investicijų fondui.

Pagal sutartį, „Ignitis grupė” parduos 79,64 proc., o „Litgrid“ – 20,36 proc. DLC akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius