Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Evergrande“ mainais už stadiono statybos projekto atsisakymą gaus 818 mln. JAV dolerių

Kinijos nekilnojamojo turto (NT) vystytoja „Evergrande“ pranešė atšaukianti sutartį dėl futbolo stadiono statybos viename Kinijos pietiniame mieste, o mainais už teisių į žemės sklypo naudojimą atsisakymą gaus 5,52 mlrd. juanių (818 mln. JAV dolerių), sakoma rinkos reguliuotojai pateiktame pranešime.
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.

NT milžinė, kurios įsiskolinimas siekia 300 mlrd. JAV dolerių, šiuo metu derasi dėl restruktūrizavimo.

Praėjusią savaitę bendrovė nesilaikė savo pačios nustatyto termino paskelbti preliminarų restruktūrizavimo pasiūlymą, nors teigė, kad procesas juda į priekį.

Ketvirtadienio popietę Honkongo vertybinių popierių biržai pateiktame dokumente „Evergrande“ teigė, kad grupės likvidumo problema neigiamai paveikė galimybes įgyvendinti sporto komplekso projektą Guangdžou mieste.

„Evergrande“ sudarė sutartį su Guangdžou savivaldybe 2020 metais dėl žemės sklypo naudojimo sporto ir komercinėms reikmėms 40-ies metų terminui bei dėl jo naudojimo kitais verslo tikslais 50-iai metų, rašoma pranešime.

„Evergrande“ jau pradėjo statybas, įskaitant Guangdžou futbolo stadiono pastatą, kuris turėtų talpinti mažiausiai 80 000 žiūrovų.

Už teisių į žemės sklypą atsisakymą gauta suma bus naudojama su sandoriu susijusioms skoloms padengti, pažymėjo „Evergrande“.

„Evergrande“, viena didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto sektoriaus įmonių, pastaraisiais mėnesiais mėgino parduoti dalį aktyvų, o bendrovės valdybos pirmininkas Hui Ka Yanas netgi dalį skolų padengė savo asmeniniu turtu.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, bendrovė surado potencialų pirkėją savo būstinei Honkonge.

NT vystytojos sunkumai atspindi didžiuliame Kinijos nekilnojamojo turto sektoriuje kylančias problemas, nes mažesnės įmonės taip pat neišgali sumokėti paskolų, tuo metu kitos mėgina pritraukti naujų lėšų.

Statytojams pritrūkus finansų ir stringant projektams, įpykę būsto pirkėjai dešimtyse miestų sustabdė būsto paskolų įmokų mokėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius