-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamta didmiesčio centre: žymus Japonijos architektas stebins Londono gyventojus

Pritzkerio architektūros premijos laureatas Shigeru Banas dirba prie pirmo savo projekto Didžiojoje Britanijoje. Žinomas architektūros humanistas, nepaisant Londono didmiesčio konteksto, atrodo, išlieka ištikimas savo kūrybiniams principams. Kartu su britų kolegomis 5 aukštų namą jis čia projektuoja kaip kontrastą masyvių gelžbetonio konstrukcijų gretimiems Londono statiniams.
Namas Londone
Namas Londone / „Waugh Thistleton Architects“ pav.

Londone ką tik palaimintas gana neįprastas didmiesčio centrui 5 aukštų gyvenamojo namo projektas. Japonų architekto S.Bano suprojektuotas vienai šeimai skirtas statinys numatytas netoli Londono rotušės Potters Fields parko pakraštyje, todėl jo architektūrą autorius derino prie gamtos.

Kartu su vietos firma „Waugh Thistleton Architects“ namą projektuojantis japonų architektūros kūrėjas, šiam architektūros objektui parinko grakštų konstruktyvą iš klijuoto medžio. Naujasis Londono gyvenamasis namas taip pat pasižymės didžiuliais langais bei turės įspūdingą stogo terasą. Pastaroji nuo angliško klimato gyventojus pridengs išraiškingomis medžio ir plieno konstrukcijos stoginėmis iš peršviečiamos dangos.

Architektas S.Banas šiuolaikinėje architektūroje nevengia medinių konstrukcijų, itin plačiai naudotų tradicinėje japonų architektūroje. Tarp naujausių iš tokių jo statinių yra Aspeno meno muziejus su mediniais fasadai bei lubomis (2014 m., JAV), 2020 metais planuojamas pastatyti 71 m aukščio gyvenamasis bokštas Vankuveryje ir kt.

Parengta pagal „Waugh Thistleton Architects“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius