Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama stabdyti statybas šalia Misionierių vienuolyno

Generalinė prokuratūra informavo Valstybinę kultūros paveldo komisiją, kad išnagrinėjusi jos birželio 2 d. kreipimąsi dėl statybų šalia Vilniaus misionierių vienuolyno statinių ansamblio teisėtumo, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydama stabdyti statybas.
Ant Vilniaus Išganytojo kalvos statomas daugiabučių projektas „Misionierių sodai“
Ant Vilniaus Išganytojo kalvos statomas daugiabučių projektas „Misionierių sodai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gindama viešąjį interesą Generalinė prokuratūra teismo prašo panaikinti Kultūros paveldo departamento organizuotą Misionierių vienuolyno statinių ansamblio specialųjį paveldosaugos planą, statybas leidžiantį dokumentą ir pašalinti padarinius.

2017 m. birželio 2 d. Valstybinės kultūros paveldo komisijos kreipimesi į Generalinę prokuratūrą prašyta panaikinti kultūros ministro įsakymą, kuriuo buvo patvirtintas Misionierių vienuolyno specialusis paveldosaugos planas. Šis ir sudarė sąlygas vystyti prieštaringai vertinamas statybas šioje itin jautrioje Vilniaus istorinio centro – UNESCO Pasaulio paveldo vietovės – teritorijoje.

Valstybinė kultūros paveldo komisija dar pernai buvo išreiškusi susirūpinimą dėl buvusios Vaikelio Jėzaus vaikų prieglaudos pastato teritorijoje statomų daugiabučių gyvenamųjų namų su požemine automobilių stovėjimo aikštele projektinių pasiūlymų. Buvo konstatuota, kad projektiniai sprendiniai gali daryti neigiamą poveikį Vilniaus istorinio centro panoramoms bei siluetui, o numatytas užstatymo tankumas – daryti žalingą įtaką vietos charakteriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius