Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„InRento“ plečiasi į užsienį: siūlys investuoti į NT nuomos projektus ir Ispanijoje

Sutelktinio investavimo į nekilnojamojo turto (NT) nuomos projektus platforma „InRento“ plečiasi į užsienį. Lietuvių startuolis pradeda veiklą Ispanijoje ir siūlo investuoti į vietinius, trumpalaikės nuomos projektus. Įmonės atstovų teigimu, investuotojai galės tikėtis panašios grąžos kaip ir Lietuvoje, sieksiančios 6–7 proc. Į NT nuomos projektus Ispanijoje investuosiantys žmonės taip pat turės galimybę jame apsistoti tam tikrą naktų skaičių per metus, kuris priklausys nuo investuojamos sumos, rašoma pranešime spaudai.
Cerdanya regionas Pirėnų kalnuose
Cerdanya regionas Pirėnų kalnuose / „InRento“ nuotr.

„InRento“ vadovo Gusto Germanavičiaus teigimu, įmonės plėtra Ispanijoje yra natūralus žingsnis, apgalvotas dar prieš kurį laiką.

Bendradarbiaus su patyrusiais profesionalais

„InRento“ bendradarbiauja su vietiniais konsultantais ir Ispanijos NT rinkos specialistais, padedančiais įvertinti potencialius projektus ir riziką. Vienas iš įmonės akcininkų ir institucinis investuotojas Juanas Alonso-Alonso, dirbo fonde investavusiame į „InRento“ veiklą, bei buvo vieno didžiausių Ispanijoje veikiančių bankų „ING“ generalinis direktorius.

„Bendradarbiaudami su partneriais daug laiko skiriame rinkos analizei. Pandemija mums jau parodė, kad grąža iš butų turizmo segmente yra pastovi, o trumpalaikės nuomos objektai turi didžiulį potencialą. Tiesa, bendradarbiaujame ne tik su profesionaliais patarėjais, bet ir patyrusiais turto valdytojais, užtikrinsiančiais patikimą ir nepriekaištingą procesų veikimą. Pirmasis mūsų projekto savininkas Ispanijoje valdo daugiau kaip 70 trumpalaikės nuomos objektų, todėl puikiai išmano smulkiausius rinkos niuansus. Lietuvoje tokio dydžio trumpalaikės nuomos turto valdytojų apskritai nėra“, – sako „InRento“ įkūrėjas.

Orientuosis į Viduržemio jūros ir kalnų kurortus

Kalbėdamas apie skirtumus tarp Ispanijos ir Lietuvos, startuolio įkūrėjas pažymi, kad Ispanija yra itin didelė rinka, todėl įmonė specializuosis į konkrečią nišą – trumpalaikės nuomos NT projektus.

Iš pradžių „InRento“ žvilgsnis krypsta į Iberijos kalnuose esantį kalnų kurortą La Molina bei Viduržemio jūros regioną šalies šiaurės rytuose Costa Brava. Kiek vėliau įmonė žada finansuoti projektus visoje rytinėje pakrantėje – Barselonoje, Valensijoje, Kadise ir kt.

„Kadangi artėja žiemos sezonas, šiuo metu yra tinkamas metas investuoti į NT kalnų regionuose. Dėl to pirmasis projektas, kurį siūlysime finansuoti, yra įsikūręs La Molinoje. Tai – vietinių pamėgtas, tačiau tarptautinių turistų dar neatrastas slidinėjimo kurortas, turintis puikų susisiekimą su Barselona. Dirbdami kartu su patyrusiais rinkos žaidėjais šiuo metu esame pasitvirtinę šį ir dar vieną sandorį. Neabejojame, kad panašių projektų pasiūlysime ir ateityje“, – sako „InRento“ įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius