-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Inspiruoti bangų: Danijoje iškilo pavyzdiniais vadinami daugiabučiai

Besibaigiant 2018-iems Danijoje buvo baigtas įgyvendinti daugiabučių projektas, kuris dar net nepastačius jau buvo pelnęs daug apdovanojimų. Kopenhagoje įsikūrusi architektų komanda „Henning Larsen“ sukūrė įspūdingą kompleksą pavadinimu „The Wave“ (liet. banga)
Bangų formos daugiabučiai Danijoje
Bangų formos daugiabučiai Danijoje / Jacob Due nuotr.

Architektų teigimu, daugiabučių projektas – tai lyg pratęsimas aplink esančios aplinkos. „Bangos“ skulptūrinis siluetas apima penkis užapvalintus bokštus, o „kiekvienas iš jų sukuria naują vizualinį kraštovaizdį“. Iš viso čia kartu su nauja prieplauka įrengta 100 prabangių apartamentų.

Pačios 14 tūkst. kv. m ploto projekto statybos Danijos Vailės mieste prasidėjo dar 2006, tačiau, pastačius du bokštus, finansinė krizė buvo sustabdžiusi projekto įgyvendinimą. Likusių trijų bokštų statybos buvo pratęstos 2015 metais. Kiekviena „banga“ – identiškas 9 aukštų statinys. Paskutinysis ir finalinis bokštas baigtas statyti praėjusių metų lapkritį.

„Kraštovaizdis, supantis Vailė, unikalus dėl kalvotumo, kas nėra įprasta Danijai“, – teigė architektų kontoros „Henning Larsen“ partneris ir dizaino direktorius Søren Øllgaard.

Gamtos inspiruotas statinys jau yra pelnęs kelis apdovanojimus. 2009 metais du baigti pastatai buvo apdovanoti Danijos žurnalo „Byggeri“ kaip „metų geriausi gyvenamieji pastatai“. Projektas 2012 metais pelnė „ABB LEAF“ apdovanojimą už inovatyvią architektūrą, o 2013 metais jam buvo suteiktas prestižinis „Civic Trust“ apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius