-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išvadas dėl Vijūnėlės „dvaro“ likimo rengs Aplinkos ir Teisingumo ministerijos

Vyriausybė pavedė Aplinkos ir Teisingumo ministerijoms parengti išvadą dėl Druskininkų valdžios prašymo teismo nurodytą griauti Vijūnėlės „dvarą“ perimti visuomenės reikmėms, jame įrengiant M.K. Čiurlionio menų mokyklą.
Vijūnėlės dvaras
Vijūnėlės dvaras / Viktorijos Karsokaitės / 15min nuotr.

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas BNS patvirtino, kad Vyriausybė yra gavusi Druskininkų savivaldybės kreipimąsi.

„Kreipimasis yra gautas ir yra pavesta Aplinkos ir Teisingumo ministerijoms išnagrinėti prašymą bei pateikti išvadas“, – BNS sakė T.Beržinskas.

Druskininkų savivaldybė taip pat prašė Vyriausybės dėl Vijūnėlės „dvaro“ kurti darbo grupę iš Vyriausybės, ministerijų ir kurorto savivaldybės atstovų, kad ši išnagrinėtų klausimą dėl nelegaliai pastatyto statinio perėmimo visuomenės reikmėms.

T.Beržinskas nekomentavo, ar planuojama kurti darbo grupę.

Premjeras Saulius Skvernelis ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakę, kad teismo sprendimo turi būti laikomasi ir pastatas turi būti nugriautas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, jog pastatas būtų išsaugotas.

Druskininkų savivaldybės taryba kreipimuisi į Vyriausybę dėl Vijūnėlės „dvaro“ išsaugojimo pritarė liepos 29 dieną.

Už pastato išsaugojimą pasisakantys tarybos nariai sakė, kad toks sprendimas sumažintų savivaldybės nuostolius, anot jų, vienintelė kliūtis, neleidžianti parko teritorijoje stovėti Vijūnėlės „dvarui“ yra ta, jog pastatas yra gyvenamosios paskirties.

Vijūnėlės „dvaro“ savininkas verslininkas Žilvinas Povilonis griovimo darbams jau yra nusamdęs rangovą, tačiau pats teigė pritariantis siūlymui pastatą perimti visuomenės reikmėms.

Verslininkas dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus ir nurodo, kad žala siekia 1,8 mln. eurų.

Ž.Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pareikšti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas ir epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius