Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunos šeimos regionuose būsto paramą galės gauti ir iš savivaldybių, ir iš verslo

Seimas antradienį po svarstymo pritarė siūlymui dėl finansinės paskatos praplėtimo pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms regionuose.
Būstas
Būstas / 123rf.com nuotr.

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė siūlymui suteikti galimybę jaunoms šeimoms gauti didesnę paramą pirmam būstui įsigyti. Seimas dėl pataisų galutinai apsispręs vėliau.

Pataisas teikė „valstiečiai“ Vida Ačienė ir Juozas Varžgalys.

V.Ačienės teigimu, susitikimuose regionuose su žmonėmis ji nuolat girdinti apie tai, kad trūksta darbuotojų, visi išvažiavę. Esą būtent tai paskatino įtraukti verslą į įstatymo projektą.

„Kai valstybė remia jaunų šeimų įsikūrimą ir remia gana nemažai, iki 30 proc., tai verslui prisidėti reikia daug mažesne dalimi. Tai nereiškia, kad verslas nuperka būstą ir ten įdarbina darbuotoją. Jiems užtenka 10 proc., kad ir 15 proc., pagal galimybes. Regionuose nėra didelių pramonės magnatų, daugiausia smulkus verslas, ir tas prisidėjimas smulkaus verslo atveria galimybes jiems prisidėti“, – 15min komentavo Seimo narė.

Finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms gali būti teikiama kartu su savivaldybės arba verslo parama.

Bendra finansinės paskatos ir finansinės paramos dalis negali būti didesnė negu 50 proc. įsigyjamo būsto vertės.

„Jeigu suteikia valstybė, regionas taip pat turi būti suinteresuotas, kad jaunos šeimos atvyktų į tą regioną. Todėl šitas įstatymo projektas ir atveria galimybę, kad prie Vyriausybės paskatos gali prisidėti tiek savivaldybės, tiek tame regione veikiantys verslininkai. Visi turi žiūrėti viena kryptimi, tada bus rezultatai“, – įsitikinusi V.Ačienė.

Numatoma, kad pataisos įsigaliotų 2019 m. liepos 1 d.

Dabar tokia paskata galėjo būti suteikta iš valstybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius