Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventės apgultis: Klaipėdoje savaitgalį nelieka net brangiausių nakvynės vietų

Klaipėdą artėjantį savaitgalį užpildys burės, muzika ir gausybė žmonių, suplūsiančių į kasmetinę Jūros šventę. Šiemet jos šūkiu tapo gerai žinoma frazė „Tas jausmas, kai... sugrįžta laukiamiausia“. Panašu, kad šventė iš tiesų itin laukiama ne tik klaipėdiečių, bet ir svečių iš visos Lietuvos bei užsienio, suplūstančių į renginį. Nakvynės vietos jau ištirpo, o už likusias reikia būti pasirengus mokėti brangiai.
Jūros šventės eisena
Jūros šventė oš jau artėjantį savaitgalį. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klaipėdiečiai juokauja prieš Jūros šventę suprantantys, kiek daug turi draugų ir giminaičių. Žinoma, ne visada pačių artimiausių – į svečius pasisiūlo seniai begirdėti ir bematyti bičiuliai.

Nuomos kainos šį šventinį savaitgalį pasiekia aukštumas.

Klaipėdoje per nuomos platformas butą nuomojanti šeima pasakoja, kad nedidelį butą keturių asmenų šeima iš Baltarusijos pas juos rezervavo dar prieš septynis mėnesius, sausio pradžioje. Rezervavę gerokai anksčiau galėjo pasirinkti sau tinkamą variantą ir rasti pigesnių nakvynės vietų, šiuo metu jos pasiekusios aukštumas.

Jei jūs į šią šventę sumanėte atvykti tik dabar, panašu, galite susidurti su keblumais – rezervuoti būstą tokį populiarų savaitgalį gali būti itin sudėtinga, nebent esate pasiruošę plačiai atverti piniginę.

„Šimtas eurų už naktį, tokios yra kainos“, – sakė butą uostamiesčio centre nuomojanti moteris.

Privačiame sektoriuje nuomos kainos už parą Jūros šventės metu iš tiesų sukasi apie 100 eurų už parą, priklausomai nuo būsto dydžio ir jame telpančių asmenų skaičiaus. Tiesa, net ir už tokią kainą būstų nuomos platformoje „Airbnb“ šiuo metu belikęs vos vienas kitas pasiūlymas. Nakvynė Klaipėdoje Jūros šventės savaitgalį čia siūloma už 80-115 eurų. Pigiau galima išsinuomoti ne visą būstą, o kambarį.

„Booking“ taip pat siūlo išsinuomoti vos keletą privačių butų, esančių Klaipėdoje, o kaina siekia nuo 120 eurų. Kiek pigiau galima rasti pasiūlymų nakvynei už Klaipėdos – Palangoje, Gargžduose, Juodkrantėje.

200 eurų už naktį

Galintys sau leisti mokėti daugiau gali pasirinkti uostamiesčio viešbučius, kur kaina už vieną nakvynę siekia apie 200 eurų, įskaičiuojant pusryčius. Tiesa, vietų likę jau ne visuose Klaipėdos viešbučiuose.

Kainos iš tiesų labai skirtingos, priklauso nuo to, kada užsakei – žiemą viena kaina, birželį kita kaina, liepa dar kita. Kuo anksčiau žmonės susizgrimba, tuo mažiau moka, – sakė direktorė.

„Populiarus savaitgalis. Pagal paklausą kainos yra aukštesnės negu sezono metu. Šventės metu turime kitą kainodarą, nes paklausa yra didžiulė. Vieną numerį liukso kategorijos dar turime ir du numerius viešbutyje „Old Mill Confference“, ir tik penktadieniui, visa kita senai parduoda. Turime grupes užsieniečių, kurie neišsigąsta kainų, važiuoja ir savo kelionę orientuoja į šventę. Mišrios grupės, ir lietuvių kompanija, ir vokiečių grupė. Kiekvienais metais turime užsieniečių, kurie vyksta į šią šventę.

Dviviečiai standartiniai kambariai jau seniai užsakyti. Kainos iš tiesų labai skirtingos, priklauso nuo to, kada užsakei – žiemą viena kaina, birželį kita kaina, liepą dar kita. Kuo anksčiau žmonės susizgriebia, tuo mažiau moka“, – sakė šio viešbučio direktorė Audra Vainoraitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius