-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno LEZ’e iškils modernus baldų fabrikas: projekto imasi „YIT Lietuva“

Iki kitų metų balandžio mėnesio Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje iškils naujas A++ energetinės klasės baldų fabrikas, kurį UAB „Gerų baldų fabrikas“ užsakymu stato darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“. Investicija į 2 aukštų 36 tūkst. m² patalpas, kurios bus skirtos sandėliavimui, sudaro 25 mln. eurų.
„YIT Lietuva“
„YIT Lietuva“ / „YIT Lietuva“ nuotr.

Šis plėtros projektas – jau antrasis, kurį bendrovė „YIT Lietuva“ įgyvendina bendradarbiaudama su „Gerų baldų fabriku“. Naujasis statinys įsilies į bendrą Kauno LEZ‘o infrastruktūrą, kurioje prieš dvejus metus buvo baigtas statyti pirmasis baldų fabriko pastatas. Šiuo metu yra atliekami fabriko statybos ir kitų inžinerinių statinių statybos darbai.

Naujasis statinys bus skirtas jau pagamintos produkcijos ir gamybai reikalingos žaliavos sandėliavimui. Darbas fabrike bus organizuojamas 24/7 režimu. Per ketverius metus nuo sandėlio atidarymo jame planuojama sukurti 80 darbo vietų.

„Naujoms patalpoms pasirinkome Kauno laisvąją ekonominę zoną dėl patogios infrastruktūros, galimybės valdymo kaštus paskirstyti dviem greta esantiems fabrikams ir dėl šiai zonai taikomų mokestinių lengvatų. Be to, čia jau sukurti visi inžineriniai tinklai, dauguma pasijungimų bus atlikta nuo jau anksčiau pastatyto pastato – mums tai patogu ir paprasčiau nei kurtis naujoje vietoje“, – sako baldų fabriko vadovas Virginijus Brundza.

Darnios miestų plėtros bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas teigia, kad naujosios patalpos išsiskirs itin aukšta A++ energijos klase ir pažangiomis technologijomis, užtikrinančiomis tinkamą mikroklimatą: „Statant pramoninius pastatus, šiuo metu didžiausias rūpestis – energijos išteklių valdymas. Kasmet naujai statomų pastatų nustatyta minimali energetinė klasė vis kyla. Naujasis fabrikas šiuo atžvilgiu bus vienas inovatyviausių Lietuvoje su sava saulės jėgaine ant stogo.“

„Drįstu sakyti, kad įdiegtų technologijų atžvilgiu šis baldų fabrikas bus vienas moderniausių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Nors savo paskirtimi tai tipiškas pramoninis statinys, stengiamės, kad architektūriniai sprendimai būtų kuo draugiškesni aplinkai, darniai susijungtų su kitu greta esančiu fabriku, bei sudarytų vieningą įmonės pastatų ansamblį, kuris būtų lengvai identifikuojamas ir neprarastų tapatumo“, – dalijasi pastato architektas, UAB „Kita kryptis“ vadovas Tomas Kriaučiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius