Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos centre kyla „Vienos nakties“ namai benamiams

Klaipėdos centre, Dubysos gatvėje, statomas 21 modelinių namų kompleksas, skirtas benamiams. „Vienos nakties“ namuose jau nuo šių Kalėdų vienu metu galės apsistoti 50 žmonių, kurie neturi pastovios gyvenamosios vietos.
Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams
Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams / „Progresyvūs projektai“ vizualizacija

Uostamiesčio valdžia į projektą investuoja 477 tūkst. eurų, iš kurių apie 80 proc. skyrė Europos Sąjungos struktūriniai fondai.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas 15min pasakojo, kad teritorija, kurioje statomi namai, yra atokiau nuo daugiabučių, tačiau miesto centre.

„Kompleksas skirtas žmonėms, kurie dėl kažkokių priežasčių atsidūrė gatvėje ir ten gyvena bet kur. Šie žmonės visada tarp mūsų, mes jų nelabai mėgstame, nes jie ne visuomet atrodo, kaip mes, ne visuomet kvepia kaip mes. Todėl statome tokią vietą, kurie šie žmonės galėtų prisiglausti vienai nakčiai, išsiskalbti rūbus, išsivalyti dantis, apsiskusti, nusiprausti ir vėl pasijusti tokiems kaip visi“, – kalbėjo vienas miesto vadovų.

Artūras Šulcas
Artūras Šulcas

Vicemero teigimu, nors tikslų skaičių, kiek Klaipėdoje yra benamių, sunku pasakyti, bet žiemą globos įstaigos priglaudžia apie 100.

„Turime nakvynės namus, kuriuose gali būti suteikta nakvynė iki pusės metų, o per tą laiką žmogus gali susirasti darbą. Ten apsigyvena žmonės iš įkalinimo įstaigų arba tie, kurie dėl kokių nors priežasčių neteko pastogės. Taip pat turime vienos nakvynės namelius, bet jie labai prastos būsenos, rūsyje, kurį nuolat apsemia ir neatsitinka šių laikų reikalavimų“, – aiškino A.Šulcas.

„Progresyvūs projektai“ vizualizacija /Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams
„Progresyvūs projektai“ vizualizacija /Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams

Naujai statomuose namuose bus įrengti visi patogumai, tačiau juose užsibūti galima bus tik vieną dieną – nusiprausti ir išsimiegoti. Tiesa, grįžti kas kelias dienas nebus draudžiama.

„Jie ten gaus socialinę pagalbą, kiaurą parą darbuosis socialiniai darbuotojai“, – sakė A.Šulcas.

„Progresyvūs projektai“ vizualizacija /Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams
„Progresyvūs projektai“ vizualizacija /Klaipėdoje iškils 21 moduliniai namai skirti benamiams

Pasak vicemero, moduliniai pastatai pasirinkti siekiant projektą įgyvendinti kuo greičiau.

„Mintis kilo prieš porą metų, o lapkričio mėnesį baigiasi sutartis su rangovu, todėl manau, kad Kalėdoms, įskaitant visas procedūras, jau tikrai galės ateiti apsišvarinti. Kita vertus, jeigu dėl kokių nors priežasčių tuos modulinius namelius reikėtų kelti į kitą vietą, tai jų nereikia griauti, suplanuoji tuos pačius dalykus ir tiesiog perveži“, – kalbėjo A.Šulcas.

Jo nuomone, šis projektas turėtų pilnai patenkinti uostamiesčio bendruomenės poreikius, todėl, bent kol kas, panašių projektų įgyvendinti neplanuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius