-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lazdynų baseino statybai jau išduotas leidimas

Netrukus turėtų būti skelbiamas naujo sostinės Lazdynų baseino statybų konkursas. Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius 15min patvirtino, kad ketvirtadienį išduotas jo statybos leidimas.
Būsimasis Lazdynų baseinas
Būsimasis Lazdynų baseinas / Vilniaus sav. vizualizacija

Vicemeras šią savaitę 15min sakė, jog konkursą baseino rangovams planuojama skelbti tik gavus statybos leidimą.​

Šiandien jau aišku, kad konkursas bus skelbiamas ir dabartinio baseino griovimo, ir naujo statybos darbams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lazdynų baseinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lazdynų baseinas

Derins statybas

Pasak vicemero, bus stengiamasi suderinti Lazdynų ir Fabijoniškių baseinų statybas, kad vilniečiai neliktų be baseino.

„Būtų nelogiška palikti vilniečius be plaukimo takelių ir turėti vakuumą. Tikimės suderinti laike griovimą ir naują statybą“, – kalbėjo L. Kvedaravičius.

Jis vylėsi, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), šiuo metu tikrinanti Fabijoniškių baseino statybos konkurso procedūras, netrukus pateiks išvadas. Anot vicemero, blogiausiu atveju projekto įgyvendinimas nusikeltų keliems mėnesiams.

„Tikimės per savaitę gauti atsakymą (iš VPT – 15min) ir tada taps aišku – skelbiame naują konkursą ar tęsiame darbus. Žiūrėsime, kaip reaguos VPT. Jei viskas gerai, pasirašome sutartį ir darbai startuos. Jei ne, skelbsim naują konkursą ir planuojame šiais metais būtinai pradėti statyti“, – sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Paklausus, ar realu per jo įvardytą terminą surengti naują konkursą, vicemeras sakė, kad savivaldybė baseino statybas nori pradėti kuo greičiau.

„Tikimės kuo greičiau, nes baseino pastatymas labai aktualus miestiečiams. Norisi kuo greičiau pradėti darbus. O kiek truks procedūros, tikrai nežinau“, – komentavo L. Kvedaravičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lazdynų baseino rūsys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lazdynų baseino rūsys

Turės mažesnį baseiną

Vilniaus Fabijoniškių mikrorajone S. Neries gatvėje planuojama statyti baseiną su 25 metrų ilgio takeliais, atitinkantį tarptautinius FINA ir LEN reikalavimus.

Šiuo metu VPT yra sustabdžiusi jo rangos sutarties pasirašymą, kol įvertins, ar bendrovės „Vilmeta„, „Kaminta“, „Kortas„, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir ko“ skaidriai buvo išrinktos konkurso nugalėtojomis. Su jomis savivaldybė planavo pasirašyti 3,7 mln. eurų vertės sutartį.

Tuo tarpu Lazdynuose iki 2017 metų pabaigos savivaldybė vietoje sovietmečiu statyto baseino planuoja pastatyti FINA reikalavimus atitinkantį naują kompleksą su 50 metrų plaukimo takeliais. Preliminari šio baseino vertė – 18,9 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius