-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lords LB Asset Management“ vietoje Rygos Spaudos rūmų kurs verslo rajoną

Investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Special Fund V“ Rygos Spaudos rūmų teritorijoje suplanavo kurti Latvijos sostinės centrinį verslo rajoną.
Spaudos namai Rygoje
Spaudos rūmai Rygoje / Viktorijos Karsokaitės nuotr./ 15min nuotr.

Šalia Vanšu tilto esantį 5,8 ha ploto sklypą „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Special Fund V“ šių metų liepą už 16,8 mln. eurų įsigijo su visais jame esančiais pastatais – buvusiais Spaudos rūmais ir spaustuve, rašoma pranešime spaudai.

Pagal galiojančius reglamentus, sklype galima statyti daugiau nei 100 tūkst. kv. m ploto komercinės paskirties nekilnojamojo turto objektus.

Šiam projektui vystyti išrinkta šešių narių stebėtojų taryba, kuriai vadovaus investuotojas ir buvęs Ukrainos ūkio ministras Aivaras Abromavičius. Taip pat stebėtojų taryboje dalyvaus dešimt metų banko „Hansabanka“ vadovės pareigas ėjusi, šiuo metu nevyriausybinės organizacijos „Mission Possible“ valdybos pirmininkė Ingrida Bluma.

Stebėtojų taryboje taip pat dalyvaus investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ direktorius Domas Kačinskas, verslininkas ir investuotojas Tomas Kučinskas, investuotojas bei bendrovių „Auga“, bendrovių „Umega“ ir „Vilkyškių pieninė“ valdybų narys Linas Strėlis, „Girteka“ įmonių grupės kompanijos „ME Investicija“ investicijų valdymo direktorius Tomas Krakauskas.

Objektą įsigijo fondas „Lords LB Special Fund V“, kuris įkurtas investuoti į nekilnojamojo turto projektus Latvijoje. Siekiamas jo dydis yra 20 mln. eurų, o maksimalus – 40 mln. eurų. Fondas veiks mažiausiai 8 metus ir daugiau nei 200 mln. eurų į projekto vystymą investuos keliais etapais.

Į „Lords LB Special Fund V“ fondą yra investavę 24 investuotojai iš Lietuvos ir Skandinavijos šalių. Planuojama, kad per pirmąjį lėšų pritraukimo etapą bus investuota 22 mln. eurų.

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 metų teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams. Iš viso „Lords LB Asset Management“ valdo 14 fondų: 9 nekilnojamojo turto fondus, 3 privataus kapitalo fondus ir 2 energetikos ir infrastruktūros fondus. Bendra fondų valdomo turto vertė 2017 m. birželio pabaigoje siekė 330 mln. eurų.

Sovietmečiu pastatytas „Preses Nams“ yra vienas aukščiausių Rygos pastatų, seniau jame buvo įsikūrusios žiniasklaidos priemonės.

„Preses Nams“ arba kitaip Rygos Spaudos rūmai – 1978 metais Komunistų partijos Centrinio komiteto leidyklai Kypsaloje pastatytas 22 aukštų administracinis pastatas. Jame veikė laikraščių ir žurnalų redakcijos bei spaustuvė. Devintajame dešimtmetyje pastatas veikė kaip komercinis spaudos centras, tačiau apie 2000-uosius pradėjo tuštėti. 2006-aisiais jį paliko paskutiniai nuomininkai, o 2009-aisiais pastate veikusioje spaustuvėje nutraukta laikraščių ir žurnalų leidyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius