Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Architektų vertinimu, Donaldo Trumpo sieną užtruktų pastatyti 16 metų

Dizaineriai iš Meksikos nusprendė savaip pareikšti savo nuomonę ir atskleisti, kaip absurdiškai atrodo Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento planai pastatyti sieną, saugančią nuo imigrantų. Architektai visuomenei pristatė vizualizacijas, kuriose pavaizdavo Donaldo Trumpo išsvajotąją sieną tarp JAV ir Meksikos, rašo „Business Insider“.
„Kalėjimo siena“
„Kalėjimo siena“ / Agustin Avalos / Estudio 314

Dizaineriai iš studijos „Estudio 3.14“ sukūrė vizualizacijas, kuriose pavaizdavo 3,1 tūkst. km sieną tarp Meksikos ir JAV. Ją architektai pavadino „Kalėjimo siena“.

VIDEO: The Prison-Wall

„Vizualizcijos skirtos atskleisti, kokį poveikį turės siena. Ji nepaskatins gerų santykių su kaimynine šalimi, atvirkščiai, greičiausiai inicijuos didžiulius konfliktus“, – savo nuomonę „Business Insider“ dėstė Norbertas Miranda.

Dizaineriai sieną pavaizdavo rožine spalva, mat D.Trumpas kelis kartus sakė, kad ji bus „graži“.

„Sienoje taip pat būtų įrengtas kalėjimas imigrantams. Tiems 11-ai milijonų žmonių, kuriuos D.Trumpas nori deportuoti“, – teigė architektas.

Vienoje sienos dalyje imigrantai dirbtų ir prižiūrėtų sieną. Taip pat čia būtų įrengta parduotuvė amerikiečiams.

Tačiau, kalbant rimtai, dizainerio teigimu, dėl kalnuoto kraštovaizdžio pastatyti sieną tarp JAV ir Meksikos beveik neįmanoma ir būtų brangu. Vietos, kuriose dabar nėra tvorų, sunkiai pasiekiamos ir sausringos, todėl kiltų nemažai problemų jas pasiekti. Anot N.Mirandos, pastatyti tokį statinį galėtų užtrukti mažiausiai 16 metų.

Tokie pasiūlymai kilo po to, kai praėjusį trečiadienį D.Trumpas pasirašė įsaką pradėti statyti kelių tūkstančių kilometrų ilgio sieną, atribosiančią JAV nuo Meksikos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Anksčiau duodamas interviu „ABC News“, D.Trumpas pareiškė, kad sienos statyba prasidės po kelių mėnesių, bet milžiniško projekto planavimo darbai „prasidės jau netrukus“.

D.Trumpas patvirtino, kad planuojama sieną statyti iš federalinių lėšų, o po to bus siekiama tas lėšas atgauti iš Meksikos – tai, ką jis jau žadėjo per rinkimų kampaniją. Meksika tokioms D.Trumpo idėjoms visą laiką griežtai prieštaravo, bet naujasis JAV prezidentas trečiadienį pareiškė, kad derybos su Meksika prasidės „gana greitai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius