Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Merko“ pirmo ketvirčio pajamos Lietuvoje augo 17 proc.

Kompanijos „Merko“ pajamos Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį buvo 9,5 mln. eurų. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu jos augo 17 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sparčiai kylantys „Vilnelės slėnio“ namai
Sparčiai kylantys „Vilnelės slėnio“ namai / Evaldo Lasio nuotr.

„Pirmasis 2019 ketvirtis mums buvo ypač sėkmingas būsto rinkoje, nes pardavėme daugiau kaip 100 butų jau pastatytuose ir statomuose projektuose (pastaruosiuose – pagal preliminarias sutartis). Jau dabar viršijome rekordinius praėjusių metų pardavimus“, – sakė Saulius Putrimas, UAB „Merko statyba“ generalinis direktorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Putrimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Putrimas

Pasak pašnekovo, didelio pirkėjų susidomėjimo sulaukė du praėjusių metų pabaigoje pradėti projektai: antrasis „Rinktinės Urban“ etapas ir „Vilnelės slėnis“. Vilniaus centre, Rinktinės gatvėje iškilusiuose pirmojo „Rinktinės Urban“ etapo namuose baigus statybas jau buvo likę tik keli neparduoti butai. Pirkėjai aktyviai domisi ir „Vilnelės slėniu“ – šešių daugiabučių kvartalas statomas unikalioje vietoje – sostinės savivaldybės inicijuoto projekto „Architektūros parkas“ teritorijoje, kuri driekiasi nuo Užupio iki Belmonto miško ir ribojasi su šalia vingiuojančios Vilnelės krantais.

„Šiandien visuose objektuose statome per 500 butų Vilniuje, tad turime ką pasiūlyti visiems pirkėjų segmentams – ir ieškantiems modernių apartamentų Vilniaus senamiestyje, ir norintiems įsikurti jaukiame ekonomiškame bute atokiau nuo miesto centro“, – pasakojo S. Putrimas.

Komentuodamas rinkos situaciją pašnekovas minėjo ne tik teigiamas tendencijas.

„Kalbant apie statybų rinką, situacija išlieka įtempta ir, mūsų vertinimu, nėra tvari, nes tiek užsakovai, tiek rangovai susiduria su dideliais iššūkiais dirbti kasmet augančių statybų kainų sąlygomis“, – teigė S. Putrimas.

UAB „Merko statyba“ ir UAB „Merko būstas“ atstovauja Lietuvoje AS Merko Ehitus. Visose Baltijos šalyse ir Norvegijoje veikiančios grupės apyvarta 2019 m. pirmąjį ketvirtį buvo 77 mln. eurų, grynasis pelnas – 2,8 mln. eurų. Šių metų pirmąjį ketvirtį pirkėjams pristatytų butų skaičius lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu padidėjo daugiau nei 20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius