Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MG Baltic“ toliau plečiasi Užupyje: nusipirko visą „Skaiteks“ gamyklos teritoriją

Koncernui „MG Baltic“ priklausanti bendrovė „MG Valda“ iš „Panevėžio kelių“ įsigijo buvusios „Skaiteks“ gamyklos teritoriją. Tai iškart tapo vienu didžiausių nekilnojamojo turto sandorių Lietuvoje per pastaruosius metus. „Panevėžio keliai“ šioje teritorijoje planavo 98,5 mln. eurų investicijas.
„Skaiteks“ gamyklos vietoje vyksta statybos
„Skaiteks“ gamyklos vietoje vyksta statybos

Šiuo susitarimu bendrovei „MG Valda“ perleista teisė toliau šalies sostinėje plėtoti „Achitektūros parko“ I etapo projektą „Paupys“. Projektas „Paupys“ apima buvusios pramoninės zonos Vilniaus senamiestyje konversiją į gyvenamąją ir komercinės paskirties teritoriją.

„Projektą vykdėme planuodami, kad jis galėtų būti realizuotas bet kuriame jo vystymo etape. Šiuo metu rinkos pokyčiai verčia susitelkti į pagrindines veiklos sritis – kelių ir geležinkelių statybą, šių veiklų plėtrą artimose ir tolimesnėse užsienio rinkose, tarp jų – ir Skandinavijoje, – pranešime spaudai sako AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas. – Manome, kad racionalu koncentruoti finansinius ir intelektinius resursus srityse, kurios pasirinktos kaip prioritetinės“.

Pasak „MG Valdos“ generalinės direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, „Paupio“ projekto išskirtinumas lėmė bendrovės planus investuoti į šią teritoriją.

„Konversijos būdu tvarkomas ištisas rajonas turi visas galimybes tapti ne tik pavyzdiniu projektu, bet ir traukos centru senąjį Vilnių mėgstantiems turistams ar miesto širdyje laiką leidžiantiems vilniečiams“, – teigia S.Survilaitė–Mekionienė.

Pagal sutartį bendrovei „MG Valda“ perleidžiamos dukterinės „Panevėžio kelių“ bendrovės „Naujasis Užupis“, sukurtos vystyti projektą „Paupys“, akcijos ir išvalyta bei sutvarkyta buvusios „Skaiteks“ gamyklos teritorija, paruošta kitam jos vystymo etapui. Sandorio vertė neskelbiama.

Vilniaus „Architektūros parkas” – sostinės savivaldybės inicijuotas projektas, kurį įgyvendinus, nuo Užupio iki Belmonto miško besidriekiantys Vilnios krantai taps išskirtiniu sostinės kvartalu. Projekto tikslas – iš Vilniaus senamiesčio zonos iškelti pramonės įmones ir paversti šią miesto dalį gyvenamuoju rajonu, su sutvarkyta inžinerine ir susisiekimo infrastruktūra, darbo vietomis, kultūriniu gyvenimu, aktyvia bendruomene.

Buvusios elektros matavimo technikos gamyklos „Skaiteks“, adresu Aukštaičių g. 7, Vilnius, griovimo ir teritorijos tvarkymo darbai pradėti 2014 m. spalio 30 d. Darbams finansuoti iš ES struktūrinių fondų buvo skirta 1,5 mln. eurų. Vilniaus miesto savivaldybė teritorijos valymui skyrė 1,21 mln. eurų. UAB „Naujasis Užupis“ šiam projektui skyrė 1,21 mln. eurų ir papildomiems griovimo ir tvarkymo darbams dar 140 tūkst. eurų. Teritorijos sutvarkymo darbai baigti 2015 m. lapkričio 18 d.

Tai ne pirmas „MG Valdos“ projektas Užupyje. Bendrovė vykdo projektą „Užupio krantinės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius