Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonai Didžiojoje Britanijoje turi pasirinkti: mokėti už nuomą ar valgyti

Milijonai Didžiojoje Britanijoje gyvenančių žmonių patyrė finansinių sunkumų dėl prieš kelias savaites uždarytų sienų. Daliai jų teko rinktis – mokėti už nuomą, sąskaitas ar nusipirkti maisto, parodė „The Guardian“ užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Opinium“ atlikta apklausa.
Karantinas Londone
Karantinas Londone / „Scanpix“/AP nuotr.

Tyrimo duomenimis, 6 iš 10 nuomininkų teigė patyrę finansinę žalą dėl karantino. Iš jų kas penktas buvo priverstas rinktis tarp maisto ir nuomos mokesčio. Vienas iš keturių teigė, kad jau turėjo savo noru palikti namus, persikelti pas draugus ar tėvus arba prašyti anksčiau nutraukti būsto nuomą.

Remiantis naujausiais duomenimis, maždaug vienas iš penkių Didžiosios Britanijos namų ūkių – 4,5 milijono šeimų – gyvena privačiuose nuomojamuose būstuose, panašus skaičius – socialiniame būste.

Būsto savininkai, įskaitant tuos, kurie jį įsigijo su išperkamąja nuoma, gali pasinaudoti paskolų atostogomis. Tačiau nuomininkai per krizę lieka atsakingi už nuomą.

„Vos tik apribojimai bus panaikinti, sulauksime daugybės iškeldinimo atvejų. Jau dabar nuomininkai visoje šalyje negali susimokėti už nuomą. Nuomininkams reikia apsaugos nuo iškeldinimo po ekstremalios situacijos nutraukimo ir nuo krizės metu sukauptų nuomos skolų“, – „The Guardian“ sakė už nuomininkų teises agituojančios kompanijos „Acorn“ atstovė Kat Wright.

Nepaisant Jungtinės Karalystės Vyriausybės priemonių ir nurodymų būstų savininkams, kurių prašoma „būti atlaidiems“, „The Guardian“ kalbėję nuomininkai teigė, kad jau sulaukė grasinimų būti iškeltiems. Vienas su „The Guardian“ kalbėjęs laisvai samdomas specialistas pasakojo, kad kai jis kreipėsi į savo nuomotoją, prašydamas atidėti nuomos mokestį, jam buvo įteiktas pranešimas apie iškeldinimą.

Kiti, praradę pajamas, yra priversti imtis bet kokio darbo, kurį gali atlikti, kad ir toliau mokėtų nuomos mokesčius. Dalis jų ima vairuoti taksi arba išnešioja maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius