-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Numavičiaus kontroliuojama įmonė rekonstruos dalį „Audėjo“

Nerijaus Numavičiaus kontroliuojama nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „M.M.M. projektai“ rekonstruos dalį buvusio „Audėjo“ fabriko Vilniuje.
Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko
Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko / „City Projects“

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos „S.U.B. projektai“ užsakymu parengė „City Projects“, nurodoma, kad projektu planuojama rekonstruoti prekybos paskirties pastatą Drujos gatvėje. Registrų centro duomenimis, „S.U.B. projektai“ valdo „M.M.M. projektai“, kurios vienas iš akcininkų yra N.Numavičius.

Šiuo metu sklype yra 7 aukštų administracinis pastatas.

„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko
„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sklype projektuojamas dviejų aukštų prekybos paskirties pastatas su jame esančia keturių aukštų automobilių saugojimo aikštele – saugykla.

„Esamas pastatas planuojamas taip, kad jame po rekonstrukcijos tilptų 2 stambesni prekybos operatoriai, taip pat įsikurtų smulkaus verslo vykdytojų (smulkioji komercinė nuoma). Vienas iš stambiųjų patalpų nuomininkų būtų maisto prekių parduotuvė, kitas – statybinių prekių parduotuvė. Maisto prekių parduotuvės operatorius apytiksliai užims pusę pastato ir įsikurs pirmame aukšte.

Pagalbinės operatoriaus patalpos numatomos esančiose rūsio patalpose. Statybinių prekių operatorius užims kitą pastato dalį ir įsikurs prekybiniame plote per du aukštus, antrąjį pristatant“, – rašoma dokumente.

Teigiama, kad visas prekybines sales ir automobilių saugyklą sujungs bendrosios erdvės.

„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko
„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko

Interesai susikirto NT versle

Šių metų pavasarį BNS skelbė, kad turtingiausio Lietuvos verslininko N.Numavičiaus ir su juo dėl „Vilniaus prekybos“ įmonių akcijų kainos konfliktuojančio smulkiojo akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus interesai susikirto ir nekilnojamojo turto (NT) versle.

BNS skelbė, kad pagal Nekilnojamojo turto registro duomenis, „M.M.M. projektų“ įmonė „S.U.B. projektai“ kovo pabaigoje iš įmonės „DRJ NT“ perėmė 11,3 tūkst. kv. metrų ploto gamybos bei pagalbinius pastatus Drujos gatvėje.

„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko
„City Projects“/Rekonstruos dalį „Audėjo“ fabriko

„DRJ NT“ valdo Kipro bendrovė „Drujos holdings LTD“, ją 2017 metais perėmusi iš „Audėjo“ generalinio direktoriaus Jono Karčiausko. Pastarasis taip pat yra Kipro įmonės vadovas.

„Drujos holdings LTD“ dar 2016-aisiais buvo preliminariai sutarusi šį turtą perleisti investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“, kurios bendraturtis yra M.Marcinkevičius, fondui. Tačiau bendrovėms nesusitariant dėl finansinių sandorio aspektų, jis įstrigo teismuose.

Tuomet „M.M.M. projektų“ generalinė direktorė Natalija Monkevičienė BNS teigė, jog įsigytus pastatus bendrovė planuoja nuomoti.

„Vėliau projekto plėtra bus vykdoma atsižvelgiant į rinkos sąlygas. Tai, mūsų manymu, šiuo metu yra bene geriausia vieta Vilniuje plėtoti komercinės, prekybos ar laisvalaikio paskirties projektus, taip pat čia pasiteisintų ir gyvenamosios paskirties statiniai“, – komentare BNS teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius