-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujakurių bėdos: Vilniuje verslininkas žmonėms pardavė butų, kurių neturėjo

Albinas nusipirko butą iš pardavėjo, kuriam tas butas niekada nepriklausė, ir tikrasis savininkas pareikalavo susimokėti darsyk. Butą Albinui pardavęs verslininkas pripažįsta savo klaidą ir žada skolą grąžinti. Tik negreitai – per keliolika metų.
Daugiabutis Eitminų g. 12
Daugiabutis Eitminų g. 12 / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Albinas (vardas pakeistas, tapatybė redakcijai žinoma) už grynuosius pinigus neseniai Vilniaus Pašilaičių rajone įsigijo butą. Įsirengė jį ir nuskubėjo užregistruoti nuosavybės į Registrų centrą, bet ten sužinojo, kad nusipirko butą iš žmogaus, kuriam tas būstas niekada taip ir nepriklausė.

„Aš už grynus pinigus nupirkau, įsirengiau tą butą, aš dabar nuvažiuoju į Registrų centrą. Sako, kad tokios firmos nėra, o butas priklauso „Anrekai“, – apie keistą situaciją pasakojo vyras.

Liko ant ledo

Įsigyti naują butą Eitminų gatvėje Albiną sugundė mažesnė nekilnojamojo turto kaina. Tačiau dabar vyras graužia nagus – mat pasirodė, kad butą įsigijo iš žmogaus, kuriam butas niekada taip ir nepriklausė.

Panašiai kaip Albinas nukentėjo ir keli kiti žmonės. Pasirodo, kad „Vikanda“, kuri ir pardavė jam butą, už įvairius darbus – nuo pamatų liejimo iki pastato užbaigimo – atlygį imdavo butais. Vėliau tuos butus bendrovė sėkmingai parduodavo.

„Yra daug taip apgautų. Jie traktuoja, kad namas yra dar nepriduotas, žmonės įsirengia ir juos išveja, arba, jeigu nori, dar kartą turi sumokėti“, – apie situaciją pasakojo vyras, kuris jau kreipėsi į teismą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12

Registrų centre vyras sužinojo, kad butas iš tiesų priklauso bendrovei „Anreka“, kuri statyboms samdė generalinį rangovą, o jis savo ruožtu įdarbino kitas įmones, tarp jų – ir atlygį butais ėmusią „Vikandą“. Būtent jai Albinas jau ir buvo sumokėjęs pinigus už butą, todėl „Anreka“ – tikroji būsto savininkė – turėjo teisę paprašyti Albino susimokėti už būstą, kuriame vyras įsikūrė.

Atlygį gaudavo butais

„Anrekos“ savininkas Romualdas Pušinaitis prisiminė Viktorą Kulešą, „Vikandos“ savininką. Jis pabrėžė, kad V.Kuleša niekada „Anrekoje“ nedirbo.

„Nebėra su kuo dirbti, nėra tos įmonės. Jeigu jie nebūtų bankrutavę, tikiu, kad būtų uždirbę ir atidavę. Jiems kažkas nepavyko, kažkas kažko neatsiskaitė ir jie užlinko“, – pasakojo R.Pušinaitis.

Jis patvirtino, kad „Vikanda“ už darbą atlygį imdavo butais.

„Žmonės norėjo uždirbti. Viktoras pažadėjo jiems labai pigiai parduoti tuos butus. Kai kažkas parduoda butus tokia kaina, kokia pardavinėjo Viktoras jiems, reikia susimąstyti, kad tai gali būti apgaulė, ne visai gali įvykti sandoris. Kai kurie pirko ne pirmą kartą.

„Vikanda“ už darbą imdavo butus, jie tą butą registruodavosi ir parduodavo. Buvo ne vienas toks atvejis, kai jie tuos butus uždirbo, bet po to išėjo nesusipratimai, kad jie pardavė keletą butų, kurių neturėjo. Pažadėjo žmonėms įsigyti butą ir jį parduoti, jo neturėdami. Žmonės patikėjo ir sumokėjo pinigus. Aišku, labai mažus pinigus, labai pigiai, bet sumokėjo pinigus už tai, ko ta įmonė neturėjo“, – atskleidė R.Pušinaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12

„Vikandai“ buvo paskelbtas bankrotas. Tiesa, V.Kuleša ir pats neslėpė, kad jam tiesiog nepavyko verslas – vyras prisipažino, kad yra skolingas žmonėms, ir skolą pažadėjo ilgainiui grąžinti.

„Mes nusiteikę žmogiškai“

Dabar sakome, kad tuos pinigus, kuriuos žmogus buvo investavęs į butą, kurių reikalaujama iš manęs, mano šeimos narių, mes sutinkame jam sumokėti ir uždaryti šitą klausimą, – aiškino V.Kuleša.

V.Kuleša 15min pripažino, kad pardavė kelis jam nepriklausiusius butus.

„Buvo neįvykdytos tam tikros sutarties sąlygos, mes negalėjome dėl tų priežasčių perduoti tą turtą jam. Dabar sakome, kad tuos pinigus, kuriuos žmogus buvo investavęs į butą, kurių reikalaujama iš manęs, mano šeimos narių, mes sutinkame jam sumokėti ir uždaryti šitą klausimą. Gal jis negaus išsvajoto pelno, kuris galėjo gal būti, galėjo nebūti, bet jo sumokėtus pinigus mes jam sutinkame atiduoti“, – V.Kuleša kalbėjo apie konkretų Albino atvejį, tačiau atskleidė, kad Albinas nėra vienintelis nukentėjusysis.

Kitas asmuo, pasak jo, išmokas jau gauna per antstolius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daugiabutis Eitminų g. 12

„Iš mano dabartinio atlyginimo ir mano žmonos yra išskaičiuojami pinigai per antstolius. Nėra taip, kad klausimas yra pamirštas ir niekas nebendrauja“, – pasakojo verslininkas.

Albinui jis ruošiasi pasiūlyti taikos sutartį.

„Šiandien su advokatu suderinom galutinį pasiūlymą, kad mes tenkiname jo ieškinį visai sumai ir pasirašome taikos sutartį, jis gauna per tam tikrą aptartą laiką, greičiau nei per 20 metų, tą sumą, kurią jis investavo. Bet jis turi sustoti su savo tais grasinimais“, – apie konfliktą su Albinu pasakojo V.Kuleša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius