Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ nesutrukdė: rugpjūtį būsto kainos Jungtinėje Karalystėje vėl pakilo

Nepaisant ekonominio neapibrėžtumo, būstų kainos rugpjūtį Jungtinėje Karalystėje vidutiniškai pakilo 0,6 proc., palyginti su tuo pačiu metu pernai, skelbia „Telegraph“.
Londonas, Jungtinė Karalystė
Londonas, Jungtinė Karalystė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šis būsto kainų pakylimas yra didžiausias nuo gegužės mėnesio. Tai reiškia, kad Jungtinėje Karalystėje namas vidutiniškai kainuoja kiek daugiau nei 216 tūks. svarų (maždaug 196 tūkst. eurų).

Antradienį buvo paskelbta, kad liepą Jungtinės Karalystės bankai suteikė daugiau nei 43 tūkst. hipotekų, o tai yra didžiausias skaičius nuo 2017 m. vasario ir galėtų simbolizuoti nuosmukio (dėl artėjančio „Brexit“) pabaigą.

Vida Press nuotr./Būstas
Vida Press nuotr./Būstas

Tačiau ekspertai neskuba džiaugtis ir įspėja, kad būsto rinka išlieka jautri.

„Būsto rinkos tendencijos labai priklausys nuo pokyčių pasaulio ekonomikoje“, – teigė „Nationwide“ vyriausiasis ekonomistas Robertas Gardneris.

Kai ekonomika susiduria su sunkumais ir jos perspektyvos šiuo metu yra labai neaiškios, mes prognozuojame, kad būstų kainos išliks panašios, – teigė H.Archeris

„Kai ekonomika susiduria su sunkumais ir jos perspektyvos šiuo metu yra labai neaiškios, mes prognozuojame, kad būstų kainos išliks panašios, nepaisant pagyvėjusios būsto rinkos, nes ji gali būti laikina“, –tikino ekonominių prognozių lyderio EY ITEM Club ekonomistas Howardas Archeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius