-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Newsec“ valdytoja perka „Luminor būstą“

Nekilnojamojo turto (NT) paslaugų įmonių grupė „Resolution Holdings“, valdanti prekės ženklus „Newsec“ ir „Re&Solution“, iš banko „Luminor“ įsigijo dukterinę NT tarpininkavimo bendrovę „Luminor būstas“. Sandorio vertė įmonių sprendimu yra neskelbiama.
„Newsec“
„Newsec“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį buvo pasirašyta akcijų įsigijimo sutartis, o akcijų nuosavybės teisė pirkėjui pereis nuo vasario 1 d. „Luminor būstas“ juridinis pavadinimas bus keičiamas į „Resolution“, o prekės ženklas – į „Re&Solution“.

Po įsigijimo bendrovės komandą sudarys virš 40 gyvenamojo būsto konsultantų. Jai vadovaus ir vienu iš įmonės partnerių taps Audrius Gudanavičius, kuris pastaruosius 5 metus ėjo „Luminor būstas“ direktoriaus pareigas. Įmonės filialai veiks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Luminor“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Luminor“

Pasak „Resolution Holdings“ generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Ugniaus Meidaus, NT tarpininkavimo bendrovės „Luminor būstas“ įsigijimas yra strateginis grupės žingsnis, siekiant užimti lyderio pozicijas ne tik komercinio, bet ir gyvenamojo būsto rinkoje.

„Šiuo sandoriu siekiame stiprinti grupės veiklą gyvenamojo būsto segmente ir suteikti impulsą tolimesniam jos augimui. Iki šiol buvome susitelkę į komercinio NT sektorių. Dabar tokį tikslą keliame ir „Re&Solution“ gyvenamojo būsto komandai“, – pranešime cituojamas U.Meidus.

Teigiama, kad įmonės veiklos profilis nesikeis – toliau bus dirbama su gyvenamojo būsto pardavimais pirminėje ir antrinėje rinkoje, papildomai bus siūlomas gyvenamojo būsto vertinimas.Bendrovėje taip pat numatoma stiprinti rinkos analizės ir rinkodaros kompetencijas. Iki šiol „Luminor būstas“ valdytus komercinio NT projektus perims „Newsec“ komanda.

Pasak „Luminor“ banko Lietuvos skyriaus vadovo Andriaus Načajaus, „Luminor būstas“ pardavimas yra strateginis banko žingsnis, siekiant išgryninti grupės veiklą.

„Norime susitelkti į pagrindines mūsų veiklos sritis – paslaugų skaitmeninimą, klientų aptarnavimą ir banko produktų plėtrą. Tai buvo vienintelė „Luminor“ grupės įmonė Baltijos šalyse, užsiimanti nekilnojamojo turto tarpininkavimo veikla“, – cituojamas A.Načajus.

Neseniai „Newsec" pranešė investuojanti į lietuvių sutelktinio finansavimo NT platformą „Röntgen".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius