Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NT ekspertai Vilniaus Žvėryno rajone prognozuoja sparčią biurų plėtrą

Kitais metais Vilniaus Žvėryno rajone nekilnojamojo turto plėtotojai planuoja pasiūlyti rinkai 39 tūkst. kv. m naudingo ploto biuro patalpų, teigia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“.
Pieva prie „Green hall2“
Pieva prie „Green hall2“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ober-Haus“ Komercinio nekilnojamojo turto departamento vadovo Dariaus Tumo teigimu, daugumai Žvėrynas asocijuojasi su prestižiniu gyvenamuoju rajonu, tačiau pastaruosius 15 metų čia steigiasi įmonių biurai, statomi nauji verslo centrai, kurie Žvėryną padalino į dvi dalis: naująjį ir senąjį.

„Mažaaukšte statyba, želdinių gausa ir nedidelėmis gatvėmis pasižyminti teritorija tarp T.Narbuto gatvės ir Neries upės liko senuoju, tikruoju Žvėrynu. Tačiau visai kitoks, kiek triukšmingesnis ir greitesnis gyvenimo tempas verda naujajame Žvėryne – šiaurinėje Žvėryno seniūnijos teritorijoje tarp T.Narbuto ir Ukmergės, Saltoniškių ir Geležinio Vilko gatvių, šalia prekybos centro „Panorama“, – sakė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pieva prie „Green hall2“

„Ober-Haus“ duomenimis, šiuo metu senajame Žvėryne yra 7,5 tūkst. kv. m, o naujajame – 38 tūkst. kv. m. nuomojamo biurų ploto. Žvėryne naujos statybos biurų patalpas siūloma nuomotis už 13–16 eurų už kv. metrą.

„Komercinės paskirties pastatų plėtra šioje miesto dalyje tiesiog nekrenta į akis, nes Žvėryne taikomi griežti intensyvumo ir aukštingumo ribojimai. Tačiau pravažiavus pagrindinėmis rajono gatvėmis, matyti ne vienas veikiantis komercinis pastatas, Žvėryną taip pat yra pamėgusios ir ambasados bei specializuoti prekybos salonai“, – pasakojo D.Tumas.

Naujojoje Žvėryno dalyje kitais metais planuojama rinkai pateikti 34,9 tūkst. kv. m, o senojoje – 4 tūkst. kv. m naudingo ploto biuro patalpų.

„Senojoje rajono dalyje statybos vyksta gana retai, todėl čia buvo ir bus labai ribotas verslo centrų skaičius. Įgyvendinus šiuo metu statomus verslo centrus bei įvertinus Žvėryno teritoriją, bent jau artimiausioje ateityje vargu ar matysime daugiau tokio pobūdžio projektų statybų“, – atkreipia dėmesį „Ober-Haus“ atstovas.

Šiuo metu Žvėryne statomi biurų pastatai „Green Hall 2“, „Narbuto 5“, „Link“, „S7“, „AsgaardKeys“, „L25A“ ir „Žvėryno verslo fabrikas“. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius