NT rinkoje vėl fiksuojami rekordai, tačiau girdimas ir raginimas nepasiduoti panikai

Įvairių bendrovių skaičiavimais, šių metų balandį Vilniuje parduota nuo 863 iki 1 141 naujų butų. Tai jau antras mėnuo, kada pardavimai sostinėje siekia rekordus. Ekspertų teigimu, tolimesni rinkos rezultatai priklausys nuo to, kiek bus pasiūlyta naujų būstų. Tačiau kartu sklinda skatinimas tiek pirkėjams, tiek statytojams nepamesti kelio dėl takelio – per didelė pasiūla gali tik pakenkti.

15min primena, kad šių metų kovą naujos statybos segmente sostinėje buvo pasiektas istorinis rodiklis. Skirtingais skaičiavimais, parduota maždaug 900–1000 butų.

PLAČIAU SKAITYKITE: Absoliutus rekordas Vilniaus NT rinkoje: išsigandę infliacijos, lietuviai „šluoja“ butus.

Skaičiai skirtingi, išvada ta pati

Tačiau pirminė rinka nesiliauja stebinusi antrą mėnesį iš eilės. „Inreal“ skaičiavimu, balandį Vilniuje pasiektas dar vienas pirminės būsto rinkos aktyvumo rekordas ir sudarytas 1 141 susitarimas dėl naujos statybos būsto pardavimo (iš viso susitarimų – 1166, atšauktų ankstesnių susitarimų – 25).

Šių metų kovas ir balandis istoriškai išlieka rezultatyviausi mėnesi, – sakė R.Reginis.

Grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas aiškina, kad į šį skaičių taip pat pateko kovo mėnesio pardavimai projektuose, kuriuos jie viešai parodė tik balandį. Per kovą ir balandį Vilniuje susitarta dėl daugiau nei 2 tūkst. būstų pardavimų, o per keturis šių metų mėnesius sudaryta beveik 3,4 tūkst. susitarimų (įvertinus atšaukimus).

„Palyginimui 2015–2018 metais per metus buvo susitariama maždaug dėl 4 000 naujos statybos butų pardavimų. Jeigu kovo mėnesis praėjusių metų rezultatą pagerino 4 kartus, tai balandis, palyginus su praėjusiais metais, buvo net 20 kartų aktyvesnis. Skaičiuojant pardavimus nuo 2020 metų pradžios (prieš karantino paskelbimą), vidutinis rinkos aktyvumas siekė 510 butų per mėnesį – apie 10 proc. daugiau nei iki tol rekordiniais 2019 metais (462 susitarimai per mėnesį)“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius