Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rado atpirkimo ožius: plytelės nuo balkonų byra dėl meistrų kaltės

Po antradienį pasirodžiusio 15min straipsnio apie tai, kad Vilniuje siūlomi nauji kokybiški butai, nuo kurių balkonų jau trupa plytelės, į redakciją kreipėsi butų „Gabijos namuose“ pardavėjai. Anot jų, plytelės nuo namo fasado nubyrėjo dėl meistrų, atlikusių apdailą bute su balkonu, kaltės.
Nuo naujų butų jau byra plytelės
Nuo naujų butų jau byra plytelės / 15min skaitytojo nuotr.

Projekto „Gabijos namai“ pardavimo projektų vadovė Rasa Radovičienė teigė, kad po straipsnio „Siūlomi nauji kokybiški butai, nuo kurių balkonų jau trupa plytelės“ į objektą skubos tvarka buvo pakviestas statybos vadovas ir subrangos darbus atlikusios įmonės atstovai.

„Buvo sudaryta komisija, kuri nedelsiant nuvyko ir apžiūrėjo namą, esantį adresu Gabijos g. 44. Komisija konstatavo, kad klinkerio plytelės nubyrėjo nuo balkono sienos dėl mechaninio smūgio į vidines balkono konstrukcijas bute, kuriame meistrai atlieka apdailą. Statytojas ir klinkerio klijavimo subrangos įmonė atliko šiuos statybos darbus kokybiškai, pagal visus techninius reikalavimus. Darbai buvo atlikti prieš metus ir jokių defektų užfiksuota nebuvo“, – sakė R. Radovičienė.

Komisija konstatavo, kad klinkerio plytelės nubyrėjo nuo balkono sienos dėl mechaninio smūgio į vidines balkono konstrukcijas bute, kuriame meistrai atlieka apdailą.

Ji patvirtino, kad defektus įmonė sutvarkys pati ir gyventojams tai papildomai nekainuos.

Primename, kad į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Kęstutis, kuris užfiksavo, kaip ant naujutėlaičio daugiabučio Pašilaičiuose, Vilniuje, puikuojasi reklaminis plakatas su užrašu „nauji kokybiški butai“, nors nuo balkono šono jau gerokai nutrupėjusios plytelės. Susisiekus su projekto „Gabijos namai“ atstovais, jie tvirtino apie tai nežinoję.

„Gyvenu netoliese. Važiavau pas uošvę į svečius ir krito į akį vaizdas. Balkono plytelės nubyrėjusios iš dviejų pusių – ne tik iš tos pusės, kuri matosi, bet ir iš kitos. Labai jau kokybiški butai. Bent skelbimą galėtų nuimti“, – ironizavo Kęstutis.

15min skaitytojo nuotr./Nuo naujų butų jau byra plytelės
15min skaitytojo nuotr./Po 15min straipsnio projekto plėtotojai skelbimą nukabino

Tuomet R. Radovičienė, kalbėdama su 15min, tvirtino apie tai sužinojusi pirmą kartą.

„Pirmą kartą girdžiu. Nelabai žinau tokios informacijos, niekas nieko nerašė ir nesiskundė, todėl nelabai galiu pakomentuoti“, – sakė ji.

Vieno kvadratinio metro kaina šiame daugiabutyje siekia 1231 eurą.

Kaip skelbiama projekto tinklalapyje, daugiabutis „Gabijos namai“ yra Vilniuje, Pašilaičiuose, Gabijos g. 44. Projekto plėtotojas – nekilnojamojo turto vystymo ir statybos įmonių grupė „Lithome“ (buvęs pavadinimas UAB „Vilniaus kotedžai“). Įmonė teigia turinti ilgalaikę patirtį kotedžų ir individualių namų statybos rinkoje.

„Vilniaus kotedžai“ taip pat skelbia, kad nuo 2012 metų sėkmingai įgyvendino apie 40 kotedžų statybos projektų Vilniuje – Tarandėje, Balsiuose, Pavilnyje ir kituose rajonuose.

„Norime pabrėžti, kad UAB „Lithome“ stato individualius namus, kotedžus ir daugiabučius daugiau nei septyneri metai, daro tai labai atsakingai ir kokybiškai. Per šį laikotarpį įmonė neturėjo rimtų nusiskundimų dėl kokybės. Gyventojai džiaugiasi nauju ir kokybišku būstu“, – tikino R.Radovičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius