Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio prokurorai vis dar aiškinasi, ar verta išsaugoti „Garsą“

Lietuvos Prezidentūra, gavusi keleto Panevėžio visuomeninių organizacijų laiškus dėl kino teatro „Garsas“ išsaugojimo, dar praeitais 2019 metais kreipėsi į Valstybinę kultūros paveldo komisiją (VKPK), prašydama išsakyti savo ekspertinę nuomonę šiuo klausimu.
Panevėžio kino centras „Garsas“
Panevėžio kino centras „Garsas“ / K.Mikoliūnaitės nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

VKPK pateiktoje išvadoje rašoma, kad kino centro „Garsas“ kultūrinės vertės ir įrašymo į Kultūros vertybių registrą klausimas turėtų būti svarstomas Kultūros paveldo departamento Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryboje, bet su VKPK raginimu persvarstyti „Garso“ išsaugojimo klausimą nacionaliniu mastu nesutinka Kultūros paveldo departamentas.

Juolab kad Panevėžio miesto savivaldybės Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba tris kartus svarstė „Garso“ kultūrinės vertės nustatymo ir teisinės apsaugos suteikimo klausimą – nuspręsta kino centro „Garsas“ pastato neįrašyti į Kultūros vertybių registrą ir nesuteikti jam teisinės apsaugos.

VKPK kreipėsi į Panevėžio apygardos prokuratūrą prašydama ginti viešąjį interesą ir išsiaiškinti, ar teisėtai išduotas statybų leidimas rekonstruojant kino centrą „Garsas“ statyti Stasio Eidrigevičiaus menų centrą (SEMC).

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė naujienų portalui JP paaiškino, kad Panevėžio apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius dar negali pateikti sprendimo.

„Tyrimas vyksta toliau. Jį atlieka Panevėžio apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Remigijus Senkus. Sprendimas nepriimtas. Jam priimti pratęstas terminas iki sausio 21 dienos. Paprašyta Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) papildomų dokumentų dėl „Garso“ rekonstrukcijos leidimo“, – informavo prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė R.Stundžienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius