-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasikeitė Lietuvos architektų rūmų tarybos ir Regioninių architektūros tarybų sudėtis

Lietuvos architektų rūmų (LAR) narių susirinkime pritrūkus balsų priimti Statuto pakeitimą dėl vieno Rūmų nario delegavimo tik į vieną organą, architektai ėmėsi asmeninės iniciatyvos jį įgyvendinti. Penki Rūmų tarybos nariai pasiliko tik vienas pareigas Rūmų organuose ir prie Rūmų veikiančiose Regioninėse architektūros tarybose, atsistatydindami iš kitų pareigų, praneša LAR.
Vilniečius šildo pavasariški saulės spinduliai
Vilniečius šildo pavasariški saulės spinduliai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

A.Žebrauskas ir T.Paulauskas atsistatydino iš Rūmų tarybos. A.Žebrauskas tęs darbus Šiaulių RAT, o T.Paulauskas, taip pat nutraukęs eksperto veiklą Vilniaus RAT, toliau dirbs Profesinės etikos tarybos pirmininku. Iš Regioninių architektūros tarybų veiklos, pasilikdami tik Rūmų tarybos nario pareigas, pasitraukė A.Ambrasas (iš Vilniaus RAT), A.Karalius (iš Kauno RAT) ir V.Dapkevičius (iš Klaipėdos RAT).

Į Tarybą deleguoti du nauji nariai, išrinkti 2017 m. Rūmų narių susirinkime ir iki šiol buvę atsarginių narių sąraše – Andrė Baldišiūtė ir Robertas Zilinskas.

A.Baldišiūtė – studijos „DO ARCHITECTS“ įkūrėja ir partnerė, viena iš Architektūros fondo iniciatorių ir pradininkių. R.Zilinskas – 37 metų patirtį turintis architektas, projektų vadovas, nekilnojamojo kultūros paveldo ekspertas, architektūros tyrėjas, straipsnių žurnaluose ir moksliniuose informaciniuose leidiniuose autorius.

Į Vilniaus RAT nuo Rūmų deleguoti architektai G.Baranauskas ir G.Paslaitis, į Kauno – A.Petrauskas. Į likusias Regioninių architektūros tarybų vietas nauji nariai bus deleguojami gegužės mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius