-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiūlymas Vilniaus savivaldybei: nacionalinio stadiono griaučius griaus už vieną eurą

Kol tebevyksta teisminiai ginčai dėl nacionalinio stadiono ir viso daugiafunkcio centro statybų, Vilniaus miesto savivaldybė sulaukia ir įvairių pasiūlymų, susijusių su šiuo objektu. Pasirodo, ant Šeškinės kalno stūksančių stadiono griaučių griovimui galbūt nereikia dabar planuojamų 2 mln. eurų, o užtektų vieno euro. Už tiek nugriauti juos siūlosi viena bendrovė.
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio
Stadiono griaučiai ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus savivaldybė dar spalį sulaukė rašto iš MB „Pastatų griovimas“, kad pastaroji gali pasiūlyti Vilniaus nacionalinio stadiono griovimo ir aplinkos sutvarkymo darbus. Kaina už tokius darbus – vos vienas euras be PVM ir 1,21 euro su PVM.

Žada neatsitraukti

Įmonė savivaldybei prisistatė kaip veržli ir patyrusi pastatų griovimo ir statybinių atliekų perdirbimo bendrovė, kuri savo srityje nėra naujokė, o jos darbuotojai turi sukaupę nemažai patirties, tad žino, ko klientui reikia ir kaip jam galima padėti.

Kalbėdamas su 15min šios bendrovės projektų vadovas Virginijus Sakalauskas tikino, kad pasiūlymas yra labai rimtas ir, jeigu savivaldybė susidomės, darbai bus atlikti būtent už nurodytą kainą.

„Tai reali kaina. Mes esame Lietuvos pastatų griovimo kompanija, griovėme Kaune pastatą-vaiduoklį (nepabaigtą statyti viešbutį „Respubliką“ – red. past.). Mūsų projektų vadovas Darius Janušas yra įvertinęs, kad vienas euras yra realu. Pagal sutartį griovėjams visada lieka iš skaldos ir metalo ir pasidengia su normaliu, geru pelnu“, – teigė V.Sakalauskas.

Karolinos Stažytės nuotr./Griaunamas „Respublikos“ viešbutis
Karolinos Stažytės nuotr./Griaunamas „Respublikos“ viešbutis

Skalda galėtų būti panaudota keliams tiesti ir kitoms reikmėms, anot V.Sakalausko, ji parduodama rinkoje. Tai, kad iš savivaldybės bent kol kas nesulaukta teigiamo atsakymo, projekto vadovo manymu, gali rodyti tam tikrus užkulisinius žaidimus. Iš savivaldybės buvo gautas atsakymas su prašymu patvirtinti arba paneigti faktą, kad griovimo darbus yra realu atlikti už vieną eurą, griovimo darbų sąnaudas kompensuojant pardavus metalą ir betono skaldą. „Mes esam pajėgūs tai padaryti“, – tikino bendrovės atstovas.

Gavo, bet abejoja

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis patvirtino, kad toks pasiūlymas buvo gautas. Jo teigimu, savivaldybės atstovai susidomėjo, tačiau truputį abejojama pasiūlymo realumu, kadangi buvo tartasi ne su viena kompanija dėl tokių darbų.

Jeigu mums nepavyks įgyvendinti daugiafunkcio komplekso projekto, aš pats asmeniškai tą eurą ir 21 centą sumokėsiu, – sakė P.Poderskis.

„Baigiamas griauti pastatas Žirmūnuose, jo griovimas kainavo 80 tūkst. eurų. Tai iš esmės nebloga kaina, bet darbo ten nemažai, technikos reikia daug ir geros. Apimtys, žinoma, ne tos, bet galima sakyti, kad ir medžiagų stadione daugiau. Vis dėlto dabartiniame projekte esame taip optimizavę procesą, kad griovimas būtų vykdomas tik paviršinių struktūrų, o viskas, kas yra po žeme, būtų palaidota ir liktų, nes iškrapštyti 30 mln. litų (8,7 mln. eurų) vertės betoną ir armatūrą būtų per brangu ir sudėtinga“, – teigė P.Poderskis.

Rengiant sutartį su rangovais dėl daugiafunkcio komplekso statybų numatyta apleistos teritorijos sutvarkymui ir bendro naudojimo inžinerinių tinklų nutiesimui skirti apie 9 mln. eurų, iš šios sumos – apie 2 mln. eurų būtent griovimui.

P.Poderskis dar pajuokavo: „Jeigu mums nepavyks įgyvendinti daugiafunkcio komplekso projekto, aš pats asmeniškai tą eurą ir 21 centą sumokėsiu, nupirksiu paslaugą ir leisiu jiems pabandyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius