Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirkimo beprotybė: Vilniuje jau beveik pusė butų išgraibstoma iš brėžinių

Iki pandemijos buvo įprasta, kad pirminėje daugiabučių statybų stadijoje būdavo nuperkama daugiausia penktadalis visų butų. Tačiau dabar dalis gyventojų nė nelaukia, kol namas bus pradėtas statyti. Skubėdami išsirinkti geriausią variantą, pirkėjai daugiau nei 50 proc. daugiabučio butų išgraibsto matę tik brėžinius. Dėl to įspėjama, kad vienadieniai plėtotojai, matydami kylančias statybų ir užmokesčio sąnaudas, gali net ryžtis atšaukti rezervaciją.

Raimondas Reginis, nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims, 15min sakė, kad iki dabartinės pandemijos buvo įprasta, kad daugiabučių projektų statybų pradžioje, kuri dažniausiai sutapdavo ir su vieša butų pardavimo pradžia, jau būdavo susitarta dėl 5-20 proc. butų pardavimo. Tačiau dėl smarkiai išaugusio būsto rinkos aktyvumo šiais metais jau turime visai kitokių pavyzdžių, kurių per pastarąjį dešimtmetį, galima sakyti, neturėjome.

„Dalis plėtotojų su viešais pardavimais jau startuoja nulinėje projekto statybų stadijoje, kai dar net nėra statybų leidimo arba faktiškai nepradėtos pastato statybos. Matome, kad viešai deklaruojama net dėl 50–70 proc. butų realizacijos“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius