Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedama prieš 35-erius metus atidaryto Lapių lopšelio-darželio rekonstrukcija

Šiais metais Kauno rajone statybininkų brigadų sulaukė ne viena ugdymo įstaiga, pradėtos ilgai lauktos pastatų renovacijos. Pradedama ir Lapių lopšelio-darželio pastato rekonstrukcija. Trečiadienį įvyko pastato perdavimo rangovams ceremonija, kurioje dalyvavo ir vietos bendruomenės atstovai, – pranešimu spaudai informuoja Kauno rajono savivaldybė.
Pradedama Lapių lopšelio–darželio rekonstrukcija
Pradedama Lapių lopšelio–darželio rekonstrukcija / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono Lapių lopšelio-darželio pastatas pastatytas 1985 metais. Jį lanko 76 vaikai, kuriems mokymosi sąlygos yra apsunkintos, ypač šaltuoju metų laiku, nes pastatas nėra apšiltintas, pralaidžiomis sienomis, viduje jaučiama drėgmė, neefektyviai naudojama energija.

Kauno rajono savivaldybės nuotr./Pradedama Lapių lopšelio-darželio rekonstrukcija
Kauno rajono savivaldybės nuotr./Pradedama Lapių lopšelio-darželio rekonstrukcija

„Lygiai prieš 35-erius metus darželis duris atvėrė pirmiesiems vaikučiams. Skaičiavome, kad užauginome 2 žmonių kartas. Per tiek metų keitėsi vaikai, darbuotojai – atėjo laikas atsinaujinti ir darželio pastatui. Po rekonstrukcijos jis taps jaukus mūsų mažiesiems, modernus, pritaikytas žmonėms su negalia“, – šventės metu kalbėjo Lapių lopšelio-darželio direktorė Ina Krisikaitienė.

Rekonstrukcijos metu bus atliktas kapitalinis pastato remontas: sienų, stogo ir fasado šiltinimas, apdailos darbai, šildymo sistemos atnaujinimo darbai, naujos stogo dangos įrengimas, lietaus surinkimo ir nuvedimo sistemos atnaujinimas, langų ir durų keitimas.

Prie darželio bus įrengtos automobilių stovėjimo vietos, vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkyti pėsčiųjų takai, aplinka.

Pastate po rekonstrukcijos atsiras 5 ikimokyklinio ugdymo vaikų grupės. Pirmame aukšte įsikurs 2, o antrame – 3 grupės. Po rekonstrukcijos darželį galės lankyti 92 vaikučiai.

„Kai statybininkai pabaigs darbus, galėsime priimti papildomai vieną grupę“, – patikslino direktorė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, perduodamas darželio pastatą rangovams, dar kartą priminė, kad savivaldybei vaikai ir jų gerovė yra ir visada bus prioritetas.

„Vaikų švietimas yra mūsų visų ateitis, esame už tai atsakingi. Todėl man labai džiugu šiandien duoti startą statybos darbams Lapių lopšelyje-darželyje. Tikiu, kad pastato rekonstrukcija nesutrukdys ir toliau mažiesiems teikti kokybišką ugdymą“, – sakė meras.

Rangos darbus atliksiančios UAB „Inti“ statybos direktorius Mindaugas Švilpa pažadėjo, kad vaikai į renovuotą darželį sugrįžti galės jau pavasarį.

Bendra projekto vertė – 822,8 tūkst. eurų: 92 tūkst. eurų ES lėšos, likusi suma – savivaldybės biudžeto lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius