-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasčiausias Kauno rajonas pretenduoja tapti naujuoju miesto centru

Prieš 10–20 metų Aleksotas buvo vertinamas kaip vienas prasčiausių Kauno rajonų, teritorija „kitoje Nemuno pusėje“, savotiškos miesto „paraštės“. Šiandien tai – viena perspektyviausių plėtrai Kauno teritorijų su išvystyta socialine ir transporto infrastruktūra bei puikiais vaizdais į miestą nuo stačių šlaitų, nenusileidžiančių grožiu Žaliakalniui.
„Kauno grūdai“
„Kauno grūdai“ / Karolinos Stažytės nuotr.

„Didžiausias Aleksoto privalumas – nedidelis atstumas nuo centro, kuris greitai pasiekiamas ne tik automobiliu, bet ir dviračiu ar net pėsčiomis, gerai išvystyta infrastruktūra. Aleksotas patrauklus ir tuo, kad čia dar daug laisvos teritorijos plėtrai. Tai reiškia potencialą naujai statybai ir galimybę tapti vienu moderniausių Kauno rajonų“, – „Inreal“ tinklaraštyje pasakoja įmonės Tarpininkavimo departamento Kauno skyriaus vadovas Gediminas Dranginis.

Aleksotas siekia nusipurtyti pilko gamybinio rajono įvaizdį. 2019 metų vasarą čia buvo įrengtas naujas miesto parkas su treniruokliais, paplūdimio tinklinio aikštele, dviračių takais ir t.t. Abipus Veiverių plento per keletą metų pastatyta daug naujų pastatų – tiek gyvenamųjų, tiek ir komercinių: verslo centrai „Sitis“ ir „Longas“, „Maxima“, „Lidl“, „Moki-veži“, „Senukų“ prekybos centrai, „Škoda“ automobilių salonas, „Parko apartamentų“ daugiabučių kvartalas ir kt. Vietoje senų medinių namų pagrindinėje Veiverių gatvėje kyla nauji komercinės paskirties pastatai. Šiuo metu čia plėtojama keletas naujų biurų projektų, kurių bendras nuomojamas plotas bus apie 2,7 tūkst. kv. metrų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksotas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksotas

Su senamiesčiu ir centru Aleksotą jungia du tiltai ir numatytas dar vienas – iš Salos į Minkovskių gatvę. Šioje 2,5 ha teritorijoje suplanuota išvystyti 50 tūkst. kv. m verslo centrų kompleksą. Šalia – „Kauno Grūdų“ 10 ha teritorija, kurioje, tikėtina, taip pat bus plėtojamas komercinis ir gyvenamasis nekilnojamasis turtas (NT).

Dar viena didelį potencialą plėtrai turinti Aleksoto teritorija – buvusi Kauno aviacijos gamykla, kuri užima apie 35 ha ploto. Čia planuojamas Aleksoto inovacijų parkas, į kurį tikimasi pritraukti investuotojų, startuolių.

Pasak G.Dranginio, viena tokių potencialių teritorijų būsto plėtrai yra beveik 10 ha sklypas Antakalnio gatvėje, esantis visai šalia centro. Čia ateityje galėtų atsirasti naujas daugiabučių, kotedžų ar individualių namų kvartalas.

Dar viena tinkama teritorija – apie 5 ha sklypas, esantis netoliese jau išplėtoto „Parko apartamentų“ projekto Šeštokų gatvėje. Taip pat verta pažymėti, kad šiame rajone ir didelėje teritorijoje nuo Aleksoto link Garliavos dominuoja individualių namų statyba, nėra chaotiško ir intensyvaus užstatymo, kaip kai kuriuose kituose Kauno rajonuose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksotas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksotas

Šiuo metu Aleksoto pirminės būsto rinkos pasiūlymuose – vos 4 nauji butai, nors 2018 nuo metų pradžios jų buvo pasiūlyta 152.

Iš viso per 9 šių metų mėnesius Kaune parduota apie 690 naujų butų, ir tai yra 88 proc. daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Aktyvesni buvo ir plėtotojai, pasiūlę apie 680 butų, tai yra apie 43 proc. daugiau nei per 2018 m. tris ketvirčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius