Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinėje Vilniaus vietoje šalia verslo startuolių – patalpos darželiui

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia viešąjį konkursą, kurio metu galima išsinuomoti ligoninės patalpas prestižinėje sostinės vietoje, Antakalnyje. Šios patalpos – vienas iš 20-ies pastatų, esančių Sapiegų parke. 18 pastatų čia išnuomota „Vilnius Tech Park“, juose jau įsikūrė startuoliai. Pagal konkurso sąlygas, bet kokios veiklos čia nebus galima vykdyti, patalpos gali būti skirtos tik ugdymui.
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje vasarą duris žada atverti  „Vilnius Tech Park “
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išsinuomoti beveik 300 kv. m ligoninės pastatą bus galima iš anksto pateikus prašymą, konkursas vyks sausio 19 dieną. Sąlygų būsimam nuomininkui – ne viena: nuomos kaina bus perskaičiuojama kas trejus metus, pastatą būtina įrengti ir pritaikyti ugdymo veiklai, kad jis atitiktų visus šiai veiklai keliamus reikalavimus, suderinus su atitinkamomis įstaigomis ir institucijomis. Veiklą būtina pradėti per metus, kitaip nuomos sutartis bus nutraukta.

O veikla, kurią čia galima vykdyti, labai siaura – ugdymo. Tik pradėjus vystyti startuolių parko šioje vietoje projektą kalbėta, kad čia atsiras vaikų darželis. Tad šis pastatas, greičiausia, tam ir bus skirtas.

Pasak Vyginto Jako, Vilniaus miesto savivaldybės Turto departamento vadovo, Vilniaus Sapiegų parke yra 20 pastatų, kurie prieš kelerius metus buvo perduoti viešajai įstaigai „Sapiegos ligoninė“.

„Šiai ligoninei išsikėlus, 18 pastatų savivaldybė išnuomojo „Vilnius Tech Park“, vieną ligoninės pastatą suteikė Antakalnio seniūnijai, o kitą ligoninės pastatą savivaldybė planuoja išnuomoti viešojo turto nuomos konkurso būdu ugdymo veiklai, – teigė V.Jakas. – Pastato paskirtis – gydymo, tačiau, kaip ir yra nustatyta viešojo turto nuomos konkurso sąlygose, viešojo turto nuomos konkurso laimėtojas privalės pakeisti pastato paskirtį, pritaikant pastatą ugdymo veiklai.“

Viešas minėtos ligoninės pastato nuomos konkursas paskelbtas sausio 7 dieną. Ligoninės pastato plotas yra beveik 300 kv. m, pradinė 1 kv. m nuomos kaina per mėnesį nurodoma 5,6 euro. Išnuomoti patalpas ketinama devyneriems metams, bet būsimasis nuomininkas turi atkreipti dėmesį į sąlygą, kad nusprendus pastatą parduoti, nuomos sutartis bus nutraukta. V.Jakas nurodė, kad nuomos sutartis galios „ne ilgiau kaip iki įvykusio išnuomoto turto viešojo pardavimo aukciono“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius