-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno savivaldybė: Lampėdžio ežero kranto linija vykdant darbus pakeista nebuvo

Kauno draustinyje į Lampėdžio ežerą supiltas gruntas, taip iš ežero padarant sausumą, kuri jau ruošiama statyboms. Ežero pakrantė sunaikinta prie Kauno mero Visvaldo Matijošaičio įmonei „VICI Investments“ šiais metais užregistruotų 15-os sklypų, antradienį rašo portalas delfi.lt. Antradienį Kauno miesto savivaldybė nurodė, kad ežero linija nebuvo pakeista.
Lampėdžio ežeras
Lampėdžio ežeras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokiu būdu prie sklypų padidėjo teritorija, kuri galės būti panaudota gyvenamųjų namų infrastruktūrai kurti, teigia portalas.

Už pakrantės apsaugos juostos keitimą šioje vietovėje sumokėjo savivaldybė – delfi.lt teigimu, darbai susiję su irklavimo bazės atnaujinimo darbais. Atnaujinant šalia ežero esančią bazę gilintas ežeras ir nukasta sala.

„VICI Investments“ vadovas Šarūnas Matijošaitis kovą teigė, jog greta teritorijos vykstantys darbai ir ten naudojama technika nesusiję su jo įmonei priklausančiais sklypais. Jo teigimu, teritorijoje neplanuojama jokių daugiaaukščių ar daugiabučių statyba, o suformuotus sklypus įsigyti galės visi norintys.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Matijošaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Matijošaitis

2017 metais Aplinkos apsaugos agentūros Poveikio aplinkai vertinimo departamento direktorė Justina Černienė nusprendė, kad irklavimo bazei įrengti poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas, nes planuojami darbai neturės poveikio kraštovaizdžiui ir pakrantėms. Tačiau įstatymas draudžia keisti ežero pakrantės liniją.

Kauno savivaldybė: Lampėdžio ežero kranto linija vykdant darbus pakeista nebuvo

Kauno savivaldybė teigia, jog vykdant irklavimo bazės atnaujinimo darbus iškastu gruntu Lampėdžio ežero kranto linija pakeista nebuvo.

„Teiginiai, kad supylus gruntą buvo pakeista kranto linija, yra visiškas prasimanymas. Atvirkščiai – nukasus irklavimo trasai trukdžiusią žvyro sankasą, kranto linija buvo sutvirtinta. Taip, kaip buvo numatyta techniniame projekte, suderintame su visomis reikalingomis institucijomis“, – savivaldybės išplatintame pranešime teigia Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vadovė Radeta Savickienė.

Savivaldybės teigimu, rengiant irklavimo trasos įrengimo techninį projektą buvo išsiaiškinta, jog poveikio aplinkai vertinimas šiems darbams nėra privalomas, todėl jis nebuvo atliekamas.

Visuomenės susidomėjimas prie Lampėdžio ežero vykdomais projektais kilo po to, kai vasario pradžioje miesto taryboje skubos tvarka nuspręsta koreguoti Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio specialųjį planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius