-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas Kaune statomas analogų Baltijos šalyse neturintis verslo centras: 12 aukšte – panoraminis restoranas

Jau 2019 m. Kaune pradės veikti unikalios koncepcijos verslo centras „Business Leaders Center“, į kurį bus investuota 20 mln. eurų. Kuriamų erdvių unikalumas – išskirtinė ekosistema, kurią formuos verslo viešbutis, įprastos nuomos paslaugos biurai, kūrybinis bei medicinos paslaugų klasteriai, konferencijų centras, sporto ir laisvalaikio zonos. Veiks ir aukščiausiai mieste įsikūręs restoranas.
Kaune kuriamas analogų Baltijos šalyse neturintis verslo centras „Business Leaders Center“
Kaune kuriamas analogų Baltijos šalyse neturintis verslo centras „Business Leaders Center“ / Projekto vizualizacijos

„Žiūrint iš investuotojų pusės, lengviau buvo viską nušluot iki žemės paviršiaus ir pradėti statyti nuo pradžių. Bet nusprendėme išlaikyti dabar egzistuojančią architektūrą. Tai ilgesnis ir brangesnis kelias.

Pati „Pramprojekto“ architektūra padiktavo sprendimus. Pastatas turi įvairių erdvių. Taip ir gimė unikalaus verslo centro idėja. Mąstėme apie tai, ko reikia Kaunui. Konkuruojame ne mes, vystytojai, savo pastatais, kaip daugelis galvoja, o klientai, kurie juose įsikuria. Konkuruoja jie dėl darbuotojų pritraukimo, ir konkuruoja siūlydami išskirtines darbo sąlygas“, – apie kuriamą naują verslo centrą Kaune trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje pasakoja projekto vystytojos „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

Jis iškėlė klausimą: ar žinote Baltijos šalyse kitą tokį didžiulį verslo pastatą, kuris būtų įsikūręs pačiame miesto centre, šalia centrinės aikštės? Tokių statinių unikaliose vietose tiesiog nėra.

Susidės tarsi iš keturių dalių

„Business Leaders Center“ sudarys 4 skirtingi pastatai: medicinos klasteris, verslo viešbutis, vienybės biurai, panoraminiai biurai.

Verslo erdvių nuomininkai galės rinktis ir vienos darbo vietos nuomą „Verslo viešbutyje“ (kai suderinama coworking darbo kultūra ir svetingumas, būdingas tik viešbučiams), ir 70–300 kvadratinių metrų VIP biurą su išskirtine Kauno panorama už lango, ir lanksčiai planuojamas įprastinės nuomos paslaugos patalpas pagal pageidaujamą kvadratūrą. Vystytojai orientuosis ir į mažus verslus, kuriems reikalingos mažos erdvės.

Bus sukurta mobilioji aplikacija, su kuria darbuotojai galės užsisakyti staliuką restorane, patekti į parkingą, užsisakyti papildomą paslaugą ir t.t.

Kursis verslo centre ir medicinos klasteris, kuriame savo vietą atras medicinos klinikos, sveikatingumo centrai.

Dar vienas verslo centro išskirtinumas – 1 000 kv. m stogo terasa ir apie 300 kv. m užimsiantis restoranas 12 aukšte, iš kurio atsivers įspūdingi Kauno senamiesčio vaizdai. Iš viso pastate numatyta dešimt restoranų bei sporto klubas. Pasak vystytojų, žmonės laimingi tuomet, kai skaniai pavalgo, kai gali dirbti išėję į kiemą, kai čia pat atranda laisvalaikio zonas.

Didžiausias biurų pastatas Kaune

Tai bus didžiausias biurų pastatas Kaune – nuomos plotas sieks apie 14 tūkst. kv. m, čia iš viso galės įsikurti apie 2 000 darbuotojų. Kuo skirsis šios darbui skirtos patalpos nuo kitų? Vystytojai žada investuoti labiau į interjerą. Aukštuminiame aukšte kursis aukštesnio lygio verslo segmentas.

Dalis darbo kabinetų bus suskirstyti į kapsules, perskirtas pertvaromis, tad išsiplėtus įmonei, bus lengva išplėsti ir darbines patalpas. Verslininkams nereikės mąstyti toli į ateitį ir nuomoti erdvių, kurių jiems dar nereikia šiandien.

Pasak L.Šepečio, šiuo metu jau rezervuota daugiau nei pusę viso patalpų ploto. Pirmieji nuomininkai turėtų įsikelti kitų metų pirmąjį ketvirtį. Į pastatą vystytojai investuos 20 mln. eurų, į Vienybės aikštės rekonstrukciją – 10 mln. eurų.

„Šiuo metu tai bus Baltijos šalyse analogų neturintis verslo centras, kuris kuriamas pagal šiuolaikinio darbuotojo gyvenimo ritmą ir poreikius. Centre bus patogu dirbti, be to, siekiame kurti bendruomenę, kur dalijamasi žiniomis, kur veikia savita ekosistema.

„Urban Inventors“ visada vadovaujasi filosofija pirmiausia galvoti apie pastate būsiančius žmones, o „Business Leaders Center“ bus ryškiausias to pavyzdys. Čia sukursime erdves, kurios skatintų susitikti, bendradarbiauti ir įkvėptų kurti kasdien,“ – teigė L.Šepetys.

Atnaujinama ir šalia esanti aikštė

Verslo centro darbuotojai galės naudotis dviejų aukštų požemine automobilių stovėjimo aikštele. Prie centro veiks automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugos, bus elektromobilių įkrovimo aikštelė. Pastatas turės A energinio efektyvumo klasę.

Verslo centras įsikūręs K.Donelaičio ir V.Putvinskio gatvių sankryžoje, greta Vienybės aikštės, todėl „Business Leaders Center“ darbuotojai galės patogiai dirbti ir aikštėje, kur veiks bevielis internetas, arba rinktis kūrybinio klasterio erdves. Aikštėje bus sukurta ir turiningo poilsio erdvė: veiks interaktyvūs fontanai, džiazo kiemelis, vyks koncertai, bendruomenės renginiai ir konferencijos, bus rodomas kinas po atviru dangumi.

„Business Leaders Center“ architektai yra bendrovė „Giedraitis ir architektai“. Įspūdingų pastatų atrijų dizaino autoriai – vokiečių architektų biuras „3Deluxe“.

„Norėjome šiam pastatui sugrąžinti anų laikų žavesį, kartu įliejant šių laikų moderno intrigos. Pastatas bus baltas – toks, koks jis buvo ir iki šiol. Toks, koks buvo originalus statinys. Daug stiklo, medienos detalių. Kaune, manau, nebuvo iki šiol pastatų, kuriuose būtų taip išnaudojama stogo erdvė“, – teigė verslo centro architektas Rimantas Giedraitis.

Pasak L.Šepečio, šiuo metu jau rezervuota daugiau nei pusė viso patalpų ploto. Pirmieji nuomininkai turėtų įsikelti kitų metų pirmąjį ketvirtį.

„Urban Inventors“ – SBA koncerno įmonė, Kaune įgyvendinusi BLC ir „Kauno dokų“ projektus. Šiuo metu „Urban Inventors“ be Kaune esančio verslo centro „Business Leaders Center“ vysto „Green Hall 3“ projektą Vilniuje, planuoja įgyvendinti antrąjį verslo centro „Kauno dokas“ plėtros etapą – patalpos išsiplės 5 tūkst. kv. m.

„Kaunas šiuo metu yra žvaigždė tarp vystytojų, investuotojų. Potencialo daug. Daug aukštųjų mokyklų, tad jauni žmonės turėtų likti Kaune ir naudotis šiais statomais verslo centrais. Tokia yra prognozė. Galima dar plėstis. Numatyta patalpų nuomos kaina – nuo 13 iki 16,5 eurų už kv. m. Kokios nuomos kainos vyrautų, jei toks pastatas būtų pastatytas Vilniuje? Ne didesnės, bet orientuotos į aukščiausią kainą. Vilnius turi mažiau potencialo. Ten konkurencija didesnė. Daugiau verslo centrų pristatyta. Kaune daugiau galimybių“, – paklaustas, ar atsidarius šiuo metu Kaune statomiems verslo centrams, biurų patalpų rinka bus užpildyta, atsakė L.Šepetys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius