Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centras žada atpiginti dalį paslaugų

Registrų centras, pernai padidinęs pajamas ir pelną, žada naują kainodarą. Kai kurios paslaugos, kaip skelbiama, gali mažėti bene dvigubai. Be to, visuomenei planuojama atverti duomenis ir nemokamai.
Registrų centras
Registrų centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius, pakvietęs žurnalistus į spaudos konferenciją, kalbėjo apie tai, kokių pokyčių ėmėsi.

Sumažėjo vadovaujančių žmonių

„Pirmą kartą įmonėje vyko darbuotojų atrankos – anksčiau nebūdavo konkursų, taip pat įdiegtas etikos kodeksas. Dabar dirbame ties nauja darbuotojų atlygio, veiklos politika, kuri bus susisieta su veiklos rezultatais“, – ketvirtadienį kalbėjo Registrų centro vadovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Urbanavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Urbanavičius

Jo duomenimis, po pertvarkos trečdaliu sumažinta vadovaujančių darbuotojų, administracijos, atsisakyta dalies filialų.

Skelbiama, kad Registrų centro pajamos buvo 0,3 mln. eurų didesnės nei ankstesniais metais ir siekė 39,5 mln. eurų. Pelno uždirbta 1,9 mln. eurų – tai 1,1 mln. eurų daugiau nei užpernai. Šiemet grąža valstybei siekė 1,46 mln. eurų – tai didžiausia suma, kurią į biudžetą kada nors yra pervedęs Registrų centras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daiva Karaliūnienė, Saulius Urbanavičius, Adrijus Jusas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daiva Karaliūnienė, Saulius Urbanavičius, Adrijus Jusas

„Didžiąją dalimi tai pavyko dėl veiklos optimizavimo, dėl taupymo“, – sakė S.Urbanavičius bei pridūrė, kad pernai sąnaudos sumažintos 1,2 mln. eurų.

Tarp svarbiausių įgyvendinamų projektų – Gyventojų registro modernizavimas, Išankstinės pacientų registravimo sistemos diegimas, Įgaliojimų registro, e.sąskaitos tobulinimas ir kt.

„Pokyčiai vyksta ne vienerius metus“, – aiškino S.Urbanavičius.

Svarsto kai kuriuos duomenis atverti nemokamai

Taip pat šiemet planuojama verslui ir ir gyventojams pristatyti daugiau kaip dešimtmetį nekeistą naują įmonės paslaugų kainodarą. Pasak Registrų centro strateginio vystymo direktoriaus Adrijaus Juso, siekiama paslaugų kainas taikyti pagal patiriamas sąnaudas. Tai reiškia, kad jei paslaugai atlikti reikia daug žmogiškųjų išteklių – už ją teks susimokėti daugiau.

„Tos paslaugos, kurias brangiau parengti, jos ir bus brangesnės. Elektroninių paslaugų kainos turėtų būti mažesnės nuo 10 iki 50 proc“, – pristatė naują kainodarą jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Adrijus Jusas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Adrijus Jusas

Tiesa, jis pažymėjo, kad tai yra preliminarūs vertinimai. Šiuo metu kainodarą vertina audito kompanija ir tikimasi, kad tikimasi, kad rudenį Vyriausybė ją patvirtins.

Dar vienas pokytis – duomenų atvėrimas. Registrų centras dar šiemet planuoja viešai paskelbti nekilnojamojo turto duomenų rinkinius.

„Mąstome apie 150 duomenų rinkinius, kurie galėtų būti atviri. Tikimės paleisti nekilnojamojo turto rinkinius – apie registruotus objektus, kainų indeksus. Manome, kad 3 ketvirčio pirmoje pusėje pradėsime daryti pirmuosius atvėrimus“, – tikino A.Jusas.

Pasak klientų aptarnavimo direktorės Daivos Karaliūnienės, planuojama netolimoje ateityje diegti savitarnos erdves Registrų centro filialuose bei eilių reguliavimo sistemas.

„Svarbu, kad visoje Letuvoje užtikrintume tokį patį paslaugų teikimą“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius