Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruojama sostinės Rinktinės gatvė

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ ketvirtadienį pranešė rekonstruojanti sostinės Rinktinės gatvę (atkarpą tarp Šeimyniškių ir A.Juozapavičiaus gatvių). Bendros investicijos į projektą turėtų siekti daugiau nei 1 mln. eurų.
Rinktinės gatvė
Rinktinės gatvė / „Hanner“ nuotr.

Gatvės atnaujinimo darbus planuojama baigti šį rudenį.

Rekonstrukcijos metu ketinama įrengti papildomas eismo juostas ir saugumo saleles, naujus inžinerinius tinklus, LED gatvės apšvietimą, automobilių stovėjimo vietas, planuojama rekonstruoti tris reguliuojamas sankryžas, sutvarkyti dviratininkų ir pėsčiųjų takus.

„Buvusi Žalgirio stadiono teritorija yra centrinėje, reprezentacinėje miesto dalyje, į kurios konversiją žvelgiame atsakingai ir kompleksiškai, todėl investuojame ne tik į jos viduje statomus pastatus ir kuriamas viešąsias erdves, bet ir į greta esančią infrastruktūrą, kuri tikrai kurs pridėtinę naudą, saugumą ir patogumą aplinkiniams gyventojams“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Hanner“ nuotr./Rinktinės gatvė
„Hanner“ nuotr./Rinktinės gatvė

„Hanner“ buvusio Žalgirio stadiono teritorijoje (6,6 ha) kuria daugiafunkcinį kvartalą, kuriame jau veikia pirmasis Baltijos šalyse „Courtyard by Marriott“ tinklo viešbutis. Čia šiuo metu taip pat statomas biurų kompleksas „Business Stadium West“ ir gyvenamųjų namų projektas „Centro rezidencija“.

Teritorijos viešąsias erdves suprojektavo Londone įsikūrusi kraštovaizdžio architektų studija „Martha Swhwartz Partnership“.

Į teritorijos plėtros darbus planuojama investuoti 200 mln. eurų.

2017-aisiais įmonė „Hanner“ Vilniaus miesto savivaldybei siūlėsi padovanoti 705 081,52 euro su PVM Lukiškių aikštės atnaujinimui ir tuo pačiu savivaldybės prašė rekonstruoti Šnipiškių ir Rinktinės gatves, esančias greta „Hanner“ plėtojamo projekto. Apie tai rašė naujienų portalas Delfi.lt.

„UAB „Hanner“ [...] prašo Vilniaus miesto savivaldybės pertvarkyti Šnipiškių ir Rinktinės gatves, atliekant gatvių infrastruktūros pertvarkymo ir įrengimo darbus už analogišką sumą (kaip dovanojamoji – DELFI)“, – rašte tuometinei Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorei Almai Vaitkunskienei dėstė A.Avulis.

Vilniaus miesto savivaldybė teiktos dovanos atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius