Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiamas pakartotinis LMTA priklausančių Sluškų rūmų aukcionas

Kovo 17 d. organizuoto Lietuvos muzikos ir teatro akademijai (LMTA) priklausančio Sluškų rūmų pastatų komplekso aukcionas laikomas neįvykusiu ir skelbiamas pakartotinis aukcionas, kuris yra planuojamas balandžio 6 d. Antrąjį aukcioną organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“, rašoma pranešime spaudai.
„Newsec“
„Newsec“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendras parduodamų trijų T.Kosciuškos g. (10 ir 12), Vilniuje esančių mokslo paskirties pastatų plotas - virš 6,6 tūkst. kv. m. Du Sluškų rūmų pastatai yra kultūros paveldo objektai, likęs – nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijoje. Sluškų rūmai minimi dar XVII a. ir nuo to laiko ne kartą keitė savo paskirtį. Komplekso pagalbiniai pastatai pastatyti 1940-1960 m., o 2001-2013 m. - dalis jų buvo renovuoti. Teritorija pasiekiama asfaltuotu privažiavimu, joje yra apie 40 automobilių stovėjimo vietų.

Pastatai yra išskirtiniai tuo, kad čia įrengtos šokių, teatro, muzikos repeticijų salės, teatro pasirodymų ir kino teatro salės, dėstytojų kabinetai, auditorijos, veikia biblioteka. Pastatuose yra sandėliavimo patalpų (teatro atributika ir kt.).

Objektas yra išskirtinis ir savo istorija bei lokacija – šalia Neries ir Vilnelės santakos, su vaizdu į Gedimino pilies bokštą, greta Nacionalinio muziejaus, Kalnų parko, Katedros aikštės ir Bernardinų sodo. Nuo 2002 m. čia – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rūmai. Po sprendimo plėtoti atskirą Studijų miestelį ir parduoti Sluškų rūmų kompleksą, šių pastatų istoriją tęs būsimasis pirkėjas.

„Pirmojo aukciono metu buvo juntamas didelis susidomėjimas parduodamu LMTA objektu – suorganizuotos 5 objekto apžiūros, sulaukta daugiau kaip 18 potencialių pirkėjų užklausų. Vis dėlto, pasikeitus geopolitinei situacijai, pirkėjai priimė sprendimą atidėti aukciono registracijas. Antrame aukcione tikimės ne mažesnio susidomėjimo, kadangi objektas yra išskirtinis savo lokacija, istorija, architektūra ir plotu“, – teigia Jurgita Ragaišė, „Newsec“ tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė.

Atsižvelgiant į potencialių pirkėjų aktyvumą, objekto pradinė kaina antrame aukcione buvo peržiūrėta, sumažinta 2 proc. ir siekia 11 mln. Eur (PVM netaikomas). Minimalus kainos kėlimo intervalas aukcione – 150 tūkst. Eur.

Kol yra statomas LMTA studijų miestelis Olandų g., Akademija naudosis patalpomis iki 2024 m. sausio 12 d.

Registracija į aukcioną prasideda kovo 29 d. ir tęsis iki balandžio 4 d., 15:00 val. Elektroninis aukcionas įvyks balandžio 6 d., 09:00 val. – 15:00 val. laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius