Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl skolų parduodamas Laimučio Pinkevičiaus sklypas prie Baltojo tilto Vilniuje

132 tūkst. eurų – tiek kainuoja varžytinėse parduodamas žemės sklypas pačiame Vilniaus centre, prie pat Baltojo tilto. Sklypas priklauso verslininkų Laimučio Pinkevičiaus ir Aurelijaus Rusteikos bendrovei, tačiau antstoliai priversti jį parduoti. Tiesa, ant sklypo stovi kavinė, todėl naujasis savininkas galės tik prašyti iš pastatų savininko nuomos mokesčio už žemę.
Varžytinėse parduodamas žemės sklypas
Varžytinėse parduodamas žemės sklypas prie Baltojo tilto / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Varžytinėse parduodamas bendrovės „Malavas“ šalia Vilniaus Baltojo tilto esantis 0,07 ha ploto sklypas, kurio beveik visas sklypo plotas yra užstatytas kavine. Jos savininkai žemę išsinuomojo iki 2105 metų pabaigos.

„Mūsų žiniomis, bendrovės „Malavas“ žemės sklypas realizuojamas iš varžytinių. Bankroto byla šiandien dar nėra iškelta. Šis sklypas priverstinai realizuojamas antstolio vykdomojoje byloje dėl hipoteka užtikrintos skolos išieškojimo iš skolininko bendrovės „Malavas“, – teigė antstolio Vytauto Mitkaus padėjėja Diana Liakaitė

Anot jos, žemės sklypu domisi, tačiau ne itin aktyviai – per mėnesį trukusias varžytines į antstolius kreipėsi iki 10-ties asmenų. Tas, kuris sugalvos įsigyti sklypą, galės iki 2105 metų nuomoti jį pastato savininkams.

„Nuo varžytinių pradžios esame sulaukę kelių, apytiksliai iki dešimt, skambučių fizinių asmenų, kurie turėjo klausimų apie šį objektą. Įsigyjant šį žemės sklypą naujajam savininkui pereitų visos nuomotojo teisės ir pareigos pagal registruotą žemės sklypo nuomos sutartį“, – sakė D.Liakaitė.

Pernai buvo parduoti ir pastatai, priklausę tai pačiai įmonei, tačiau ją pardavęs nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ analitikas Robertas Žulpa komentuoti sandorį atsisakė dėl konfidencialumo sutarties.

„Bendrovė „Inreal“ aukciono būdu pardavė pastatus, esančius šiame sklype. Sklypas priklausė bendrovei „Malavas“ ir nebuvo parduodamas kartu su pastatais“, – 15min atskleidė jis.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Komercinio nekilnojamojo turto departamento vadovas Darius Tumas mano, kad Baltojo tilto kavinių savininkui būtų naudinga įsigyti sklypą, kuriame galėtų laisvai rekonstruoti statinius ir nemokėti jokių papildomų žemės nuomos mokesčių, o kitam asmeniui – turėti nuolatines pajamas iš sklypo nuomos.

„Galima pirkti sklypą ir po to prašyti nuomos mokesčio už pastatus, kurie stovi ant tos žemės. Savininkams būtų tikslas išsipirkti, kad jie nemokėtų nuomos“, – teigė D.Tumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius