Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės Perkūnkiemio kvartale planuojamas darželis: pradėti pirmieji žingsniai

Sostinės savivaldybė suplanavo naują didelį vaikų darželį Perkūnkiemio kvartale, Pašilaičiuose. Jame turėtų tilpti 440 vaikų. Trečiadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje nuspręsta kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT) dėl dviejų sklypų Bieliūnų ir Perkūnkiemio g. perėmimo visuomenės poreikiams. Jų vietoje įrengs ir vaikų žaidimų aikštelę, ir erdvų darželį.
Būsimo darželio vieta Perkūnkiemyje
Būsimo darželio vieta Perkūnkiemyje / Sauliaus Žiūros nuotr.

Sklypas Bieliūnų g. 5 priklauso fiziniams asmenims. Kiti du sklypai, Bieliūnų g. 9 bei Perkūnkiemio g. 22 – juridiniam asmeniui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Registrų centro duomenimis, sklypą adresu Perkūnkiemio g. 22 valdo įmonė „Placitum“, kurios vienintelis akcininkas yra Marijus Jurkonis. O sklypą Bieliūnų g. 9 valdo įmonė „VBG invest“, kurios akcininkė yra Justina Kaminskaitė.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, oficialiai perėmus sklypus visuomenės poreikiams, bus galima skelbti viešą konkursą rengti naujo darželio projektą.

Tiesa, terminas priklausys ne vien nuo savivaldybės – sprendimą pradėti žemės perėmimo procedūrą priima Nacionalinė žemės tarnyba. Šis procesas gali užtrukti nuo pusės metų iki pusantrų ar net ilgiau. Teigiama, kad kai tik NŽT patvirtins sprendimą dėl žemės paėmimo visuomenės tikslams, su sklypų savininkais bus deramasi dėl atlyginimo už paimtą žemę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius