Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto rūmų nuomos konkursas bus skelbiamas vasario pabaigoje arba kovo pradžioje

Turto bankas planuoja šių metų vasario pabaigoje – kovo pradžioje skelbti Vilniaus kongresų centro nuomos konkursą. Tačiau prieš paskelbiant Turto bankas organizuoja nuomos dokumentų viešąjį aptarimą.
Vilniaus sporto rūmai
Vilniaus sporto rūmai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šiuo nuomos konkursu susidomėjusius tiekėjus kviečiame susipažinti su nuomos dokumentų projektu ir elektroniniu paštu pateikti pastabas ir pasiūlymus“, – rašoma pranešime spaudai.

Teigiama, kad Turto bankas, gavęs suinteresuotų tiekėjų komentarus, juos apibendrins ir pateiks dominančią informaciją. Tikimasi vasario 15 d., išnagrinėjus tiekėjų pasiūlymus ir pastabas, pakviesti visus suinteresuotus asmenis viešam susitikimui, kurio metu bus galima aptarti pateiktą informaciją.

„Iki sausio 31 d. laukiame tiekėjų komentarų ir klausimų, tada apibendriname ir dar darome gyvą susitikimą vasario 15 d., ir tik po jo, jau apibendrinę visą gautą info skelbsime, preliminariai vasario pabaigoje – kovo pradžioje nuomos konkursą“, – 15min komentavo Turto banko atstovė Girda Valiulytė.

Primename, kad 2015 metais buvusius sporto rūmus iš bendrovės „Žalgirio sporto arena“ už 5,6 mln. eurų įsigijo Turto bankas. Tuomet buvęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad rūmų rekonstrukcija galėtų kainuoti apie 11,6 mln. eurų.

Spalį BNS skelbė, kad Finansų ministerija pasiūlė padidinti numatomą investicijų vertę Vyriausybės nutarime, kuriuo rekonstrukcijos projektas pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu, pakeitimo projekte. Skelbiama, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcija ir Konferencijų bei kongresų rūmų įrengimas kainuos 28,3 mln. eurų.

Taip pat numatoma rūmų rekonstrukcijai atsisakyti Europos Sąjungos (ES) lėšų ir naudoti tik valstybės biudžeto lėšas.

15min skelbė, kad Nebenaudojamų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos ir Konferencijų bei kongresų rūmų įrengimo techninį projektą rengs keturių bendrovių grupė – „Archimenai“, „Projektavimo ir restauravimo institutas“, „Vilniaus architektūros studija“ ir Sigito Kuncevičiaus projektavimo firmos“.

Rekonstrukcijos konkursą skelbęs Turto bankas pernai vasarį nutraukė derybas su potencialiu konkurso laimėtoju – bendrove „Irdaiva“. Tai padaryta po to, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) informavo Turto banką, kad buvęs banko darbuotojas, vienas viešojo pirkimo komisijos narių Tomas Lukoševičius, tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“.

Po rekonstrukcijos Vilniaus kongresų centro plotas sieks 18 tūkst. kv. metrų Rekonstruotame centre bus įrengta 2,5 tūkst. vietų didžioji posėdžių salė, veiks konferencijų centras su 10 daugiafunkcinių transformuojamų konferencijų salių po 156–500 vietų, susitikimų kambariai, kabinetai kongresų ir konferencijų organizatoriams, pranešėjams, aptarnaujančiam personalui, įvairios maitinimo erdvės bei parodų salės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius