Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas ir vėl atmetė Beno Gudelio bendrovės ieškinį dėl statybų Juodkrantėje

Verslininko Beno Gudelio valdomai bendrovei „Kristiana“ nepavyko pasiekti, kad būtų pakeistas jos valdomų pastatų Juodkrantėje teritorijos aplinkos apsaugos režimas.
Benas Gudelis
Benas Gudelis / Luko Balandžio nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) gruodžio 15 dieną atmetė įmonės prašymą panaikinti Vyriausiosios administracinių ginčų komisijos rugpjūtį priimtą sprendimas, kuriuo atmestas įmonės skundas dėl Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos nutarimo.

„Kristiana“ nepagrįstai teigia, kad jos pasiūlymai nebuvo vertinami.

„Bendrovė pateikė konkretų pasiūlymą Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planui – pakeisti teritorijos Juodkrantėje aplinkos apsaugos teisinį režimą. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba atsakė, kad minima teritorija nepatenka į koreguojamo plano teritoriją ir pasiūlymą motyvuotai atmetė. Todėl „Kristiana“ nepagrįstai teigia, kad jos pasiūlymai nebuvo vertinami. (...) Teismas daro išvadą, kad tarnybos atsakymas turėjo būti skundžiamas Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai. Teismas konstatuoja, kad komisija teisingai ištyrė aplinkybes ir priėmė pagrįstą bei teisėtą sprendimą“, – rašoma VAAT nutartyje.

Į Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą „Kristiana“ kreipėsi, siūlydama, jog jos valdomas sklypas Juodkrantėje būtų išskirtas į urbanizuotos rekreacinės aplinkos tvarkymo zoną ir jame būtų galima statyti ne didesnius kaip 1 aukšto su mansarda statinius, o kitu atveju, numatyta kompensacija. Tarnyba bendrovei atsakė, jog jos sklypas nepatenka į tikslinamo Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano teritoriją.

Selemono Paltanavičiaus nuotr./Pirmasis sniegas Juodkrantėje
Selemono Paltanavičiaus nuotr./Pirmasis sniegas Juodkrantėje

VAAT sprendimas per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Lapkričio viduryje VAAT atmetė „Kristianos“ ieškinį, kuriuo ji siekė, kad būtų panaikintas Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos sprendimas neišduoti sąlygų pastatų Juodkrantėje kapitaliniam remontui bei iš valstybės priteista 48,5 tūkst. eurų turtinės žalos. Teismo sprendimu, kurį dar galima skųsti, pagal Kuršių nerijos bendrąjį planą, įmonės turimi pastatai – buvusios sovietų armijos kareivinės – turi būti likviduoti, o juos pirkdama bendrovė apie tai buvo informuota.

Teritoriją bendrovė įsigijo 1999 metais iš valstybės ir planavo statyti reabilitacijos centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius