Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto bankas: didžiausią NT Vilniuje valdo Užsienio reikalų ministerija

Didžiausio ploto nekilnojamojo turto (NT) objektų Vilniuje tarp 14 ministerijų valdo Užsienio reikalų ministerija (URM), skelbia centralizuotai valdomo valstybės turto valdytojas Turto bankas, remdamasis savo administruojamos valstybės turto informacinės paieškos sistemos (VTIPS) duomenimis.
Užsienio reikalų ministerija
Užsienio reikalų ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Turto banko teigimu, URM be pavaldžių įstaigų Vilniuje naudoja daugiau nei 19 tūkst. kv. metrų ploto. Nuo jos nedaug atsilieka ir Aplinkos ministerija, sostinėje valdanti 18,7 tūkst. kv. metrų ploto, tačiau iš jo institucijos funkcijoms atlikti naudoja tik 5,2 tūkst. kv. metrų.

Trečioji pagal valdomo turto apimtis yra Žemės ūkio ministerija, Vilniuje valdanti 15,4 tūkst. kv. metrų ploto, o institucijos funkcijoms naudodama 11,6 tūkst. kv. metrų.

Mažiausiai administracinio NT Vilniuje valdo ir naudoja Susisiekimo (apie 4,3 tūkst. kv. metrų) bei Teisingumo ministerijos (5,4 tūkst. kv. metrų).

Visų paskirčių nekilnojamojo turto plotas, ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų valdomas visoje Lietuvoje, sudaro beveik 15 mln. kv. metrų, o funkcijoms atlikti naudojama 14,2 mln. kv. metrų.

Tik administracinių pastatų, valdomų ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų, plotas visoje Lietuvoje sudaro 1,2 mln. kv. metrų, tuo tarpu savo reikmėms naudojama 1,4 mln. kv. metrų. Į naudojamą plotą patenka ir iš privataus sektoriaus nuomojamo NT plotas bei iš savivaldybių panaudos pagrindais laikinai perduotas turtas.

Duomenis už 2015 metus apie NT sąnaudas visi viešojo sektoriaus subjektai privalėjo pateikti iki šių metų gegužės 1 dienos, o apie kitą turtą – iki liepos 1-osios. Kitąmet planuojama parengti valstybei nuosavybės teise priklausančio turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo ataskaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius