Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Bumelis viešbučiui ir SPA centrui Šventojoje lauks geresnių laikų

Garsus profesorius biotechnologas, medicinos centrų „Northway“ steigėjas Vladas Algirdas Bumelis pajūry planuoja viešbutį su gydomuoju SPA centru. Tiesa, nors pati savivaldybė džiaugiasi investicija ir kalba apie tuoj prasidėsiančias statybas, verslininkas nurodo kranų į Šventąją vežti dar neplanuojantis.
Vladas Bumelis
Vladas Bumelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Palangos savivaldybė pranešė, kad pirmadienį meras Šarūnas Vaitkus susitiko su prof. V.A.Bumeliu, kuris informavo, kad jau neilgai trukus Šventojoje prasidės modernaus viešbučio su gydomuoju SPA centru statybos. Tačiau pats V.A.Bumelis tikina buvęs ne taip suprastas.

„Nuvažiavau pas Palangos merą ir sakau: „Žinot, mere, turiu projektą, dar 2013 metais gero architekto (Algirdo) Kaušpėdo padarytą, bet iki šio laiko nieko nedarau, būtų gerai daryti, jei Šventoji vystytųsi“, – 15min pasakojo profesorius ir pridūrė, kad Š.Vaitkus parodė planus, kaip atgaivinti miestelį.

„JP Architektūra“/V.Bumelio planuojamas viešbutis „Sveikapilis“
„JP Architektūra“/V.Bumelio planuojamas viešbutis „Sveikapilis“

V.A.Bumelis įsitikinęs, kad Šventajai būtinas uostelis, kuris būtų traukos objektu.

„Pasakiau, kad jeigu jie Šventąją vystys, tai ir aš savo projektą vystysiu. Nesinori Kaušpėdo projekto visiškai numesti į šoną. Bet kažkas pasigavo, kažkam atidavė ir sako, va, Bumelis rytoj su kranais atvažiuoja“, – juokėsi pašnekovas.

Be to, jei ir nuspręstų plėtoti projektą, V.A.Bumelis sakė, kad jį reikėtų koreguoti, išsirinkti naujus rangovus.

Kodėl savo investicijai pasirinko Šventąją, o ne Palangą? V.A.Bumelis 15min sakė, kad tai pirmiausiai lėmė finansinis aspektas – šiame miestelyje žemės sklypų kainos yra mažesnės. Be to, prieš 13 metų, kuomet jis įsigijo sklypą, taip pat buvo kalbama apie miestelio atgimimą.

„Ir tuomet buvo kalbama, kad po 2–3 metų ten bus ateitis. Prie Šventosios jau turėjo būti ir golfo laukai, hipodromai, teniso kortai, plaukimo baseinai. Ten gi teritorijos daug. Jau ir uostas turėjo būti, bet paskui viską sustabdė ir niekam nebeįdomi ta Šventoji. Dėl to ją ir rinkausi, visi matėme Šventąją kaip perspektyvią vietą kurortinės zonos plėtrai“, – 15min aiškino V.A.Bumelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladas Algirdas Bumelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladas Algirdas Bumelis

Planuoja gydomąjį centrą

„Šventapiliu“ pramintas viešbutis su gydomuoju SPA centru galėtų iškilti Vilties take. Statybą leidžiantis dokumentas projektui gautas dar 2013 metais, o būsimojo komplekso prioritetas būtų skirtas sanatorinio gydymo funkcijai.

Būsimajame dviejų aukštų komplekse numatyta per 50 kambarių ir juose vienu metu jame galės apsistoti apie 120 žmonių.

Pirmajame aukšte numatoma įkurti vandens SPA patalpos, restorano grupės patalpos, mokymo auditorijos ir dalis viešbučio kambarių.

Antrame aukšte numatyti viešbučio kambariai, poilsio erdvė su biblioteka ir žalias stogas-sodas. Rūsio aukšte numatomos SPA patalpos, treniruoklių salės, medicininių paslaugų patalpų grupė, kitos patalpos.

„JP Architektūra“/V.Bumelio planuojamas viešbutis „Sveikapilis“
„JP Architektūra“/V.Bumelio planuojamas viešbutis „Sveikapilis“

Pranešime spaudai, kurį išplatino Palangos savivaldybė, rašoma, kad viešbutyje būtų galima ne tik apsistoti bei pailsėti, bet ir gauti gydomųjų SPA paslaugų.

„Žmonės po įvairių susirgimų ir traumų su gydytojų pagalba ir priežiūra čia galės gauti reabilitaciją bei atstatyti jėgas, kadangi būsimasis objektas bus labiau orientuotas į gydymo funkciją, o ne į paprastą poilsį“, – pranešime spaudai cituojamas profesorius.

Planuoja Šventosios uosto rekonstrukciją

15min primena, kad praėjusių metų spalį Palangos valdžia pranešė pasirašiusi sutartį su Nacionaline mokėjimo agentūra dėl Šventosios uosto II etapo darbų finansavimo. Sutarties vertė – 1,7 mln. eurų, šios lėšos bus skirtos žvejams reikalingai infrastruktūrai įrengti.

Planuojama, kad įgyvendinus visą projektą, bus atstatyti uosto molai, įrengta reikiama infrastruktūra ne tik priekrantės žvejams, bet ir mažiesiems laiveliams bei jachtoms, taip pat – sutvarkytos krantinės bei suformuoti kiti inžineriniai įrenginiai.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija Šventosios uosto valdymą Palangos miesto savivaldybei oficialiai perdavė 2018 metų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius